HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispig Kyckling
topBanner
Krispig kyckling

Krispig kyckling

med pommes och salladsmix

En klassisk kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, krispiga pommes och en ytterst läcker salladsmix.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölksenapglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

12 g

Senap

(Innehållersenap)

4 g

Panamat

280 g

Kycklinginnerfilé

500 g

Potatis

50 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

150 g

Strimlad salladsmix

40 g

Citron

efter behov

Aioli

(Innehållersenap, ägg)

Ingår inte i din leverans

1 st

Smör* (steg 3)

Ägg* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)683.475 kcal
Energi (kJ)2859.6597 kJ
Fett24.6975 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater70.438 g
varav socker8.4 g
Protein46.2065 g
Salt1.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min tills gyllene.

2

Skär kyckling i 2 cm breda strimlor. Blanda panko, Panamat, en nypa salt* och peppar* i en skål. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny skål. Vänd kyckling i ägg*, och sen i panko. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

3

Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 7-8 min tills gyllene och krispig. TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa. 

4

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], aioli, en skvätt citronjuice, senap efter smak, samt en nypa salt* och peppar* i en skål.

5

Lägg salladsmix i en skål. Tillsätt dressing och blanda väl.

6

Servera kyckling med pommes, salladsmix och citronklyfta.