HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispig BBQ Kyckling
topBanner
Krispig BBQ-kyckling

Krispig BBQ-kyckling

med kålsallad och vitlöksdressing

Populär

Med bara 8 ingredienser till hands skapar du barnvänlig magi i köket ikväll. Hör här - krispiga hemmagjorda pommes, frasigt panerad kyckling med bbq-marinad och fräsch kålsallad. Givetvis serverad med en läcker vitlökssås till. Enkelt, men banne mig så gott!

Allergener:mjölkglutenäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

280 g

Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad

500 g

Potatis

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

75 g

Strimlad salladsmix

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2788.7407 kJ
Energi (kcal)666.525 kcal
Fett25.4462 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater68.45 g
varav socker13.6 g
Protein41.25 g
Salt2.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Vänd och rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko, en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa ägg* med en gaffel i den andra. Vänd kycklingen först i ägg*, och därefter i panko. Pressa paneringen lätt mot köttet så att det fastnar och får ett jämnt lager.

3

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i kycklingen när oljan är uppvärmd. Stek i 3-4 min på varje sida, eller tills genomstekt. För över kycklingen på en tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Skär äpple i tunna skivor. Blanda äpple, salladsmix [1/2 påse, 2 pers], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.

5

Blanda aioli med gräddfil [1/2 paket, 2 pers] i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela pommes, krispig BBQ-kyckling och kålsalladen mellan era tallrikar. Servera med vitlöksdressing vid sidan av.