topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig BBQ-kyckling

Krispig BBQ-kyckling

med kålsallad och vitlöksdressing

Med bara 8 ingredienser till hands skapar du barnvänlig magi i köket ikväll. Hör här - krispiga hemmagjorda pommes, frasigt panerad kyckling med bbq-marinad och fräsch kålsallad. Givetvis serverad med en läcker vitlökssås till. Enkelt, men banne mig så gott!

Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

280

Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad

75

Gräddfil

75

Kålmix

500

Potatis

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Äpple

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)388 kcal
Energi (kJ)1624 kJ
Fett20.81 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater14.01 g
varav socker1.9 g
Protein34.45 g
Salt2.6 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 0,5 cm tunna pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Blanda runt och rosta pommesen i ugnen i 25-30 min, eller tills de är gyllene.

Panera kyckling
2

Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko, en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa ägg* med en gaffel i den andra. Vänd kycklingen först i ägg*, och därefter i panko. Pressa paneringen lätt mot köttet så att det fastnar och får ett jämnt lager.

Stek kyckling
3

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i kycklingen när oljan är uppvärmd. Stek i 3-4 min på varje sida, eller tills genomstekt. För över kycklingen på en tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered sallad
4

Skär äpple i tunna skivor. Blanda äpple, salladsmix [1/2 påse, 2 pers], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.

Blanda vitlöksdressing
5

Blanda aioli med gräddfil [1/2 paket, 2 pers] i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela pommes, krispig BBQ-kyckling och kålsalladen mellan era tallrikar. Servera med vitlöksdressing vid sidan av.