Med bara 8 ingredienser till hands skapar du barnvänlig magi i köket ikväll. Hör här - krispiga hemmagjorda pommes, frasigt panerad kyckling med bbq-marinad och fräsch kålsallad. Givetvis serverad med en läcker vitlökssås till. Enkelt, men banne mig så gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
280
Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad
75
Gräddfil
75
Kålmix
500
Potatis
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Äpple
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Ägg
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 0,5 cm tunna pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Blanda runt och rosta pommesen i ugnen i 25-30 min, eller tills de är gyllene.
Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko, en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa ägg* med en gaffel i den andra. Vänd kycklingen först i ägg*, och därefter i panko. Pressa paneringen lätt mot köttet så att det fastnar och får ett jämnt lager.
Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i kycklingen när oljan är uppvärmd. Stek i 3-4 min på varje sida, eller tills genomstekt. För över kycklingen på en tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Skär äpple i tunna skivor. Blanda äpple, salladsmix [1/2 påse, 2 pers], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.
Blanda aioli med gräddfil [1/2 paket, 2 pers] i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Fördela pommes, krispig BBQ-kyckling och kålsalladen mellan era tallrikar. Servera med vitlöksdressing vid sidan av.