HelloFresh
Krispig BBQ-kyckling

Krispig BBQ-kyckling

med kålsallad och vitlöksdressing

Med bara 8 ingredienser till hands skapar du barnvänlig magi i köket ikväll. Hör här - krispiga hemmagjorda pommes, frasigt panerad kyckling med bbq-marinad och fräsch kålsallad. Givetvis serverad med en läcker vitlökssås till. Enkelt, men banne mig så gott!

Allergener:glutenäggsenapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 paket

Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Äpple

½ påse

Strimlad salladsmix

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2805 kJ
Energi (kcal)671 kcal
Fett24 g
varav mättat5 g
Kolhydrater66 g
varav socker12 g
Kostfiber6 g
Protein41 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Skär oskalad potatis i 0,5 cm tunna pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.

Blanda runt och rosta pommesen i ugnen i 25-30 min, eller tills de är gyllene.

2

Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko, en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa ägg* med en gaffel i den andra.

Vänd kycklingen först i ägg*, och därefter i panko. Pressa paneringen lätt mot köttet så att det fastnar och får ett jämnt lager.

3

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme.Lägg i kycklingen när oljan är uppvärmd. Stek i 3-4 min på varje sida, eller tills genomstekt.För över kycklingen på en tallrik med hushållspapper.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Riv äpple.

Blanda äpple, salladsmix [1/2 påse, 2 pers], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.

5

Blanda aioli med gräddfil [1/2 burk, 2 pers] i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela pommes, krispig BBQ-kyckling och kålsalladen mellan era tallrikar.Servera med vitlöksdressing vid sidan av.