Med bara 8 ingredienser till hands skapar du barnvänlig magi i köket ikväll. Hör här - krispiga hemmagjorda pommes, frasigt panerad kyckling med bbq-marinad och fräsch kålsallad. Givetvis serverad med en läcker vitlökssås till. Enkelt, men banne mig så gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Gräddfil
1
Morot
75
Kålmix
500
Potatis
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
300
Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Ägg
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i tunna pommes, ca 0,5 cm tjocka. Placera pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda runt väl. Rosta pommesen i ugnen i 25-30 min, eller tills de är gyllene.
Skär varje kycklingfilé i 4-5 jämnstora strimlor. Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko med en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa upp ägg* med en gaffel i den andra. Doppa kycklingstrimlorna först i ägg*, så att de täcks helt, och därefter i panko. Pressa paneringen lätt mot köttet så att det fastnar och får ett jämnt lager.
Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i kycklingen när oljan är uppvärmd. Stek den i 3-4 min på varje sida, eller tills den är genomstekt. För sedan över strimlorna på en tallrik klädd med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa
Riv morot. Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers], morotsriv, en skvätt olivolja*, och en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.
Blanda aioli med gräddfil [1/2 burk, 2 pers] i en liten skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Fördela pommes, krispig bbq-kyckling och kålsalladen mellan era tallrikar. Servera med vitlökssås vid sidan av.