Krispig BBQ-kyckling

Krispig BBQ-kyckling

med kålsallad och vitlöksdressing

Barnvänlig

Med bara 8 ingredienser till hands skapar du barnvänlig magi i köket ikväll. Hör här - krispiga hemmagjorda pommes, frasigt panerad kyckling med bbq-marinad och fräsch kålsallad. Givetvis serverad med en läcker vitlökssås till. Enkelt, men banne mig så gott!

Allergener:glutenäggsenapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

500 g

Potatis

2 st

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Morot

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

75 g

Strimlad salladsmix

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2822 kJ
Energi (kcal)675 kcal
Fett25 g
varav mättat5 g
Kolhydrater64 g
varav socker10 g
Kostfiber6 g
Protein42 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i tunna pommes, ca 0,5 cm tjocka. Placera pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar*. Blanda runt väl.Rosta pommesen i ugnen i 25-30 min, eller tills de är gyllene.

2

Skär varje kycklingfilé i 4-5 jämnstora strimlor.Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko med en nypa salt och peppar i den första. Vispa upp ägg med en gaffel i den andra.Doppa kycklingstrimlorna först i ägg, så att de täcks helt, och därefter i panko. Pressa paneringen lätt mot köttet så att det fastnar och får ett jämnt lager.

3

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme.Lägg i kycklingen när oljan är uppvärmd. Stek den i 3-4 min på varje sida, eller tills den är genomstekt.För sedan över strimlorna på en tallrik klädd med hushållspapper.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa

4

Riv morot.Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers], morotsriv, en skvätt olivolja, och en nypa salt och peppar* i en salladsskål.

5

Blanda aioli med gräddfil [1/2 burk, 2 pers] i en liten skål. Smaksätt med en nypa salt och peppar.

6

Fördela pommes, krispig bbq-kyckling och kålsalladen mellan era tallrikar.Servera med vitlökssås vid sidan av.