topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig BBQ-kyckling

Krispig BBQ-kyckling

med kålsallad och vitlöksdressing

Med bara 8 ingredienser till hands skapar du barnvänlig magi i köket ikväll. Hör här - krispiga hemmagjorda pommes, frasigt panerad kyckling med bbq-marinad och fräsch kålsallad. Givetvis serverad med en läcker vitlökssås till. Enkelt, men banne mig så gott!

Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Gräddfil

1

Morot

75

Kålmix

500

Potatis

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

300

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)401 kcal
Energi (kJ)1678 kJ
Fett21.23 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater14.12 g
varav socker1.9 g
Protein36.55 g
Salt2.6 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i tunna pommes, ca 0,5 cm tjocka. Placera pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda runt väl. Rosta pommesen i ugnen i 25-30 min, eller tills de är gyllene.

Panera kyckling
2

Skär varje kycklingfilé i 4-5 jämnstora strimlor. Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko med en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa upp ägg* med en gaffel i den andra. Doppa kycklingstrimlorna först i ägg*, så att de täcks helt, och därefter i panko. Pressa paneringen lätt mot köttet så att det fastnar och får ett jämnt lager.

Stek kyckling
3

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i kycklingen när oljan är uppvärmd. Stek den i 3-4 min på varje sida, eller tills den är genomstekt. För sedan över strimlorna på en tallrik klädd med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa

Förbered kålsallad
4

Riv morot. Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers], morotsriv, en skvätt olivolja*, och en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.

Blanda vitlökssås
5

Blanda aioli med gräddfil [1/2 burk, 2 pers] i en liten skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela pommes, krispig bbq-kyckling och kålsalladen mellan era tallrikar. Servera med vitlökssås vid sidan av.