Skip to main content
Krämig spaghetti och köttbullar
Krämig spaghetti och köttbullar

Krämig spaghetti och köttbullar

med färsk spenat och stekt zucchini

Spaghetti och köttbullar brukar vara en hit hos både stora och små, och vi vågar nästan lova att den här versionen inte blir ett undantag. För vem kan motstå pasta i en riktigt krämig sås med matlagningsgrädde, lök, zucchini och spenat och perfekt gräddade köttbullar med nötfärs och vitlök? Riven ost på toppen blir pricken över i.

Taggar:
Comfort Food
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Milk
Egg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12.5 ml

Sojasås

10 g

Finriven ost

½ st

Zucchini

25 g

Ströbröd

225 g

Nötfärs

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

30 g

Spenat

1 st

Vitlöksklyfta

180 g

Spaghetti

35 g

Tomatpuré

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg till köttbullar

½ tsk

Salt till köttbullar

1 dl

Sparat pastavatten

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Ketchup till sås

1 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4185 kJ
Energi (kcal)1000 kcal
Fett50.1 g
varav mättat28.8 g
Kolhydrater91.4 g
varav socker14.2 g
Kostfiber5.8 g
Protein46 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.1 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.2 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka lök.

Riv zucchini grovt.

Skölj spenat.

Stek köttbullar
2

Blanda nötfärs, vitlök, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.

Rulla färsen till köttbullar (5 per person) med fuktiga händer och placera dem på en tallrik.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek köttbullar, vänd dem regelbundet, i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta. Sänk till medelvärme när de är brynta. Ställ åt sidan på en tallrik och håll varma.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Koka pasta
3

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga sås
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Stek lök och zucchini i 4–5 min, eller tills mjuka. Tillsätt tomatpuré och stek i 1–2 min.

Rör ner sparat kokvatten, ketchup, smör, sojasås, kycklingbuljong och matlagningsgrädde.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Tillsätt pasta
5

Vänd ner kokt pasta och spenat i såsen.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med köttbullar.

Garnera med finriven ost och en nypa peppar.