HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Baconpasta
topBanner
Krämig baconpasta

Krämig baconpasta

med stekt ostronskivling och finriven ost

Populär

Ikväll lagar vi en underbart god pasta med massor av färg och smak. Vi steker bacon, ostronskivling, vitlök, och zucchini. Sen blandar vi bacon och grönsaker i en krämig sås med grädde, buljong och spenat. Vi serverar vår fantastiska sås med farfalle - den vackra fjärilspastan, och toppar med basilika och riven ost!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:mjölkglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

60 g

Spenat

140 g

Bacon, tärnad

(Innehållermjölk)

100 g

Ostronskivling

1 st

Vitlöksklyfta

110 g

Zucchini

270 g

Farfalle

(InnehållerglutenKan innehållasoja)

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

4 g

Kycklingbuljong

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

½ msk

Vetemjöl* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)926.9225 kcal
Energi (kJ)3878.2441 kJ
Fett37.6438 g
varav mättat19.1 g
Kolhydrater105.3741 g
varav socker10.4 g
Protein38.6725 g
Salt2.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Hetta upp en medelstor, torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene. Lägg över bacon till en skål.

2

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten, och koka i 12-13 min, eller tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten [2 dl | 4 dl] till såsen, och häll av resten. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

3

Grovhacka ostronskivling. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva basilika tunt. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Skölj spenat.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Stek ostronskivling och zucchini i 4-5 min, tills gyllene. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Lägg över ostronskivling och zucchini till skålen med bacon.

5

Tillsätt sparat pastavatten, kycklingbuljong, och matlagningsgrädde till stekpannan. Blanda vetemjöl [½ msk | 1 msk] med en en skvätt vatten* i en liten skål. Tillsätt mjölmix till såsen, och koka i 2-3 min eller tills den börjar tjockna. Rör ner pasta och spenat i såsen. Tillsätt sedan bacon och grönsaker, och krydda med salt* och en generös nypa peppar*.

6

Lägg upp ostronskivling- och baconpasta i skålar och toppa med riven ost. Garnera med basilika.