Krämig baconpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig baconpasta

Krämig baconpasta

med stekt ostronskivling och finriven ost

POPULÄR

Ikväll lagar vi en underbart god pasta med massor av färg och smak. Vi steker bacon, ostronskivling, vitlök, och zucchini. Sen blandar vi bacon och grönsaker i en krämig sås med grädde, buljong och spenat. Vi serverar vår fantastiska sås med farfalle - den vackra fjärilspastan, och toppar med basilika och riven ost!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

140

Bacon, tärnad

100

Ostronskivling

1

Vitlöksklyfta

½

Zucchini

1

Farfalle

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4

Kycklingbuljong

1

Basilika

Ingår inte i din leverans

½

Vetemjöl (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)927 kcal
Energi (kJ)3878 kJ
Fett37.64 g
varav mättat19.1 g
Kolhydrater105.37 g
varav socker10.4 g
Protein2.6 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek bacon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Hetta upp en medelstor, torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene. Lägg över bacon till en skål.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten, och koka i 12-13 min, eller tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten [2 dl | 4 dl] till såsen, och häll av resten. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
3

Grovhacka ostronskivling. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva basilika tunt. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Skölj spenat.

Stek grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Stek ostronskivling och zucchini i 4-5 min, tills gyllene. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Lägg över ostronskivling och zucchini till skålen med bacon.

Laga sås
5

Tillsätt sparat pastavatten, kycklingbuljong, och matlagningsgrädde till stekpannan. Blanda vetemjöl [½ msk | 1 msk] med en en skvätt vatten* i en liten skål. Tillsätt mjölmix till såsen, och koka i 2-3 min eller tills den börjar tjockna. Rör ner pasta och spenat i såsen. Tillsätt sedan bacon och grönsaker, och krydda med salt* och en generös nypa peppar*.

Servera
6

Lägg upp ostronskivling- och baconpasta i skålar och toppa med riven ost. Garnera med basilika.