
Ikväll lagar vi en underbart god pasta med massor av färg och smak. Vi steker bacon, ostronskivling, vitlök, och zucchini. Sen blandar vi bacon och grönsaker i en krämig sås med grädde, buljong och spenat. Vi serverar vår fantastiska sås med farfalle - den vackra fjärilspastan, och toppar med basilika och riven ost!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
60
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
140
Bacon, tärnad
100
Ostronskivling
1
Vitlöksklyfta
½
Zucchini
1
Farfalle
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)
20
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
4
Kycklingbuljong
1
Basilika
½
Vetemjöl (steg 5)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Hetta upp en medelstor, torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene. Lägg över bacon till en skål.

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten, och koka i 12-13 min, eller tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten [2 dl | 4 dl] till såsen, och häll av resten. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Grovhacka ostronskivling. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva basilika tunt. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Skölj spenat.

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Stek ostronskivling och zucchini i 4-5 min, tills gyllene. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Lägg över ostronskivling och zucchini till skålen med bacon.

Tillsätt sparat pastavatten, kycklingbuljong, och matlagningsgrädde till stekpannan. Blanda vetemjöl [½ msk | 1 msk] med en en skvätt vatten* i en liten skål. Tillsätt mjölmix till såsen, och koka i 2-3 min eller tills den börjar tjockna. Rör ner pasta och spenat i såsen. Tillsätt sedan bacon och grönsaker, och krydda med salt* och en generös nypa peppar*.

Lägg upp ostronskivling- och baconpasta i skålar och toppa med riven ost. Garnera med basilika.