HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKöttbullar I Tomatsås
topBanner
Köttbullar i tomatsås

Köttbullar i tomatsås

med spaghetti och basilika

Servera familjen en pålitlig klassiker ikväll. Al dente spaghetti får sällskap av hemlagade köttbullar i en mustig tomatsås med morötter och zucchini. Ge rätten en lyxig piff med riven hårdost som smälter till ett himmelskt gott täcke och som väcker matglädje hos både barn och vuxen. Mamma Mia vad gott!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutenmjölkäggsenapsoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ burk

Tomatpuré

250 g

Zucchini

30 g

Morot

1 paket

Vitlöksklyfta

15 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

4 g

Nötfärs

1 st

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

¼ tsk

Finkrossade tomater

½ tsk

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Worcestershiresås

(Innehållergluten, senap, soja)

Medelhavets Pärla

Basilika

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Salt*

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1713.8398 kJ
Energi (kcal)409.6176 kcal
Fett16.78 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater27.2325 g
varav socker23.9 g
Protein33.705 g
Salt2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Riv zucchini [1/2 st, 2 pers] och oskalad morot. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka basilikabladen. 

2

Tillsätt spaghettin och en generös nypa salt* i det kokande vattnet. Låt koka i 7-9 min, eller tills al dente. Häll av och lägg sedan tillbaka spaghettin i kastrullen. Ringla över en skvätt olivolja*.

3

Blanda nötfärs, ägg*, panko och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i en bunke. Med fuktade händer, rulla ca 1 msk färs till en liten köttbulle. Lägg på en tallrik och fortsätt med resterande färs, det blir ca 5 köttbullar/person.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullarna i 10-12 min, eller tills de fått fin stekyta och är genomstekta. Stek i omgångar om det behövs. Lägg sedan köttbullarna på en ny tallrik. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Hetta upp stekpannan återigen på medelhög värme. Fräs vitlök, morots- och zucchiniriv i 3-4 min. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, worcestershiresås, Medelhavets Pärla, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och socker*. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat. För över köttbullarna och tomatsåsen till kastrullen med spaghetti och rör om väl.

6

Fördela spaghetti och köttbullar i tomatsås mellan era tallrikar. Garnera med riven hårdost och basilika, och ropa att maten är klar.