Servera familjen en pålitlig klassiker ikväll. Al dente spaghetti får sällskap av hemlagade köttbullar i en mustig tomatsås med morötter och zucchini. Ge rätten en lyxig piff med riven hårdost som smälter till ett himmelskt gott täcke och som väcker matglädje hos både barn och vuxen. Mamma Mia vad gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Tomatpuré
½
Zucchini
1
Morot
2
Vitlöksklyfta
250
Spaghetti
250
Nötfärs
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Krossade tomater
20
Finriven ost
1
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
4
Medelhavets Pärla
1
Basilika
1
Ägg
¼
Salt
½
Socker
Koka upp vatten* i en stor kastrull. Riv zucchini [1/2 st, 2 pers] och oskalad morot. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka basilikabladen.
Tillsätt spaghettin och en generös nypa salt* i det kokande vattnet. Låt koka i 7-9 min, eller tills al dente. Häll av och lägg sedan tillbaka spaghettin i kastrullen. Ringla över en skvätt olivolja*.
Blanda nötfärs, ägg*, panko och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i en bunke. Med fuktade händer, rulla ca 1 msk färs till en liten köttbulle. Lägg på en tallrik och fortsätt med resterande färs, det blir ca 5 köttbullar/person.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullarna i 10-12 min, eller tills de fått fin stekyta och är genomstekta. Stek i omgångar om det behövs. Lägg sedan köttbullarna på en ny tallrik. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Hetta upp stekpannan återigen på medelhög värme. Fräs vitlök, morots- och zucchiniriv i 3-4 min. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, worcestershiresås, Medelhavets Pärla, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och socker*. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat. För över köttbullarna och tomatsåsen till kastrullen med spaghetti och rör om väl.
Fördela spaghetti och köttbullar i tomatsås mellan era tallrikar. Garnera med riven hårdost och basilika, och ropa att maten är klar.