Skip to main content
Stekt kyckling i BBQ-glaze

Stekt kyckling i BBQ-glaze

med majsris och ranchdressing

Kvällens middag för tankarna till en diner i den amerikanska södern. De stekta kycklingfiléerna riktigt smälter i munnen och förhöjs av den heta och smakrika BBQ-glazen. Vi serverar kycklingen med fluffigt majs- och vitlöksris och en krämig hemlagad ranchdressing. Smaklig måltid!

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

125 g

Körsbärstomater

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Senap)

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

1 st

Majs

1 st

Gräslök

40 g

Aioli

(Innehåller: Senap, Ägg)

150 g

Strimlad salladsmix

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)3488 kJ
Energi (kcal)834 kcal
Fett32.7 g
varav mättat8 g
Kolhydrater94.3 g
varav socker21.2 g
Kostfiber5.1 g
Protein44.7 g
Salt5.7 g
Potassium214.4 mg
Calcium4.4 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör i en stor kastrull på medelvärme. 

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande. 

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera körsbärstomater.

Häll av majs.

Finhacka gräslök.

Blanda gräddfil, aioli, hälften av gräslöken salt och en nypa peppar i en skål.

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en stekpanna eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

Stek majs
3

Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.

Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt. Ställ åt sidan i en skål.

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.

Tillsätt BBQ-sås till stekpannan när kycklingen är genomstekt. Vänd kyckling i sås och ta av pannan från värme.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda majsris
5

Rör ner majs och kålmix i vitlöksriset.

Smaka av med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp ris på rallrikar, toppa med kyckling och skeda över resterande sås från pannan.

Garnera med körsbärstomater och resterande gräslök.

Servera med en klick ranchdressing.