
Kvällens middag för tankarna till en diner i den amerikanska södern. De stekta kycklingfiléerna riktigt smälter i munnen och förhöjs av den heta och smakrika BBQ-glazen. Vi serverar kycklingen med fluffigt majs- och vitlöksris och en krämig hemlagad ranchdressing. Smaklig måltid!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Jasminris
125 g
Körsbärstomater
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Senap)
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
1 st
Majs
1 st
Gräslök
40 g
Aioli
(Innehåller: Senap, Ägg)
150 g
Strimlad salladsmix
½ msk
Smör till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till stekning

Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör i en stor kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, halvera körsbärstomater.
Häll av majs.
Finhacka gräslök.
Blanda gräddfil, aioli, hälften av gräslöken salt och en nypa peppar i en skål.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en stekpanna eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.
Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt. Ställ åt sidan i en skål.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.
Tillsätt BBQ-sås till stekpannan när kycklingen är genomstekt. Vänd kyckling i sås och ta av pannan från värme.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Rör ner majs och kålmix i vitlöksriset.
Smaka av med en nypa salt och peppar.

Lägg upp ris på rallrikar, toppa med kyckling och skeda över resterande sås från pannan.
Garnera med körsbärstomater och resterande gräslök.
Servera med en klick ranchdressing.