topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Juicy BBQ-chicken

Juicy BBQ-chicken

med majsris och ranchdressing

Kvällens middag för tankarna till en diner i den amerikanska södern, de underbart saftiga kycklingfileerna riktigt smälter i munnen och förhöjs av den heta och smakrika BBQ-glacen. Servera kycklingen med nykokt fluffigt majsris med salladslök och en krämig hemlagad ranchdressing. Smaklig måltid!

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 burk

Majs

150 g

Jasminris

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

1 portionspåse

Gräslök

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Salladslök

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

125 g

Körsbärstomater

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3345 kJ
Energi (kcal)800 kcal
Fett31.2 g
varav mättat8 g
Kolhydrater85.5 g
varav socker18.3 g
Protein41.3 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* [1 tbsp I 2 tbsp] och en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl I 6 dl] och en nypa salt* [1/4 tsp I 1/2 tsp], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Häll av majs. Skiva salladslök tunt. Finhacka gräslök. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], senap, hälften av gräslöken, en nypa salt* och peppar* i en skål. Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en stekpanna eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm.

Rosta majs
3

Hetta upp en torr stor stekpanna på hög värme. Rosta majs i 3-4 min. För över till en skål och sätt åt sidan.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min på varje sida, tills gyllene och genomstekt. Krydda med salt* och peppar* på båda sidor. Tillsätt BBQ-sås till stekpannan när kycklingen är genomstekt, täck den med sås och ta sen av från värme. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda majsris
5

Rör i majs och salladslök med vitlöksriset. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

6

Lägg upp majsris på tallrikar. Toppa med BBQ-kyckling och skeda över resterande sås från stekpannan. Strö över tomat och resterande gräslök och servera ranchdressing vid sidan av.