
Pasta och köttfärssås är alltid en hit, men ibland är det kul att uppdatera de gamla favoriterna lite. Den här rätten skulle vi beskriva som version 2.0 av den välkända klassikern – den innehåller spaghetti, fläskfärs, krossade tomater och örtkryddor, men också en del nya komponenter. Vi toppar nämligen med stekt rödlök och paprika och krispig pangrattato på panko, riven ost och vår egen kryddblandning Hello Sunrise.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4 g
Vitlöksflörter
12.5 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
250 g
Fläskfärs
195 g
Krossade tomater
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
180 g
Spaghetti
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
35 g
Tomatpuré
1 st
Lök
1 st
Paprika
50 g
Grekisk ost
(Innehåller: Mjölk)
1 dl
Sparat pastavatten
½ msk
Olja till pangrattato
¼ tsk
Salt till pangrattato
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Ketchup till sås
1 msk
Smör till sås
½ tsk
Socker till sås

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär lök i 1 cm breda klyftor.
Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko och Hello Sunrise i 3–4 min, tills gyllene och krispig.
Krydda med salt och en nypa peppar. Blanda med riven ost i en liten skål och ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek grönsaker i 3–4 min, eller tills mjuka. Ställ åt sidan på en tallrik.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt fläskfärs, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Färsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt tomatpuré och Vitlöksflörter till stekpannan. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt krossade tomater, sparat kokvatten, ketchup, smör, socker och en nypa salt och peppar. Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.
Rör ner spaghetti i sås.

Lägg upp spaghetti i skålar och toppa med stekta grönsaker.
Strö över pangrattato.
Smula över grekisk ost.