topBanner
Italiensk-inspirerad baguette

Italiensk-inspirerad baguette

med tomatsalsa och pestomajo

Ikväll lagar vi fantastisk Italiensk-inspirerad mat med massor av smaker och färger. En supergod baguette med hemgjord tomatsalsa och en vackert grön pestomajo. De läckra burgare får extra smak av riven hårdost.

Taggar:BarnvänligSnabb
Allergener:äggsenapmjölksulfitergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Tomat

250 g

Blandfärs

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

1 st

Rödlök

30 g

Pesto, grön

(Innehållermjölk, sulfiter)

40 g

Finriven ost

(Innehållerägg, mjölk)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Salladsmix

2 st

Stenugnsbakad baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg* (steg 2)

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4036 kJ
Energi (kcal)965 kcal
Fett52 g
varav mättat18 g
Kolhydrater80 g
varav socker10 g
Protein44 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna tomat i små bitar. Finhacka hälften av rödlöken, och skiva resten tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj salladsmix.

2

Blanda blandfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko och en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Forma färsen till biffar - 2 st per person.

3

Blanda finhackad rödlök, tomat, vitlök och en skvätt olivolja* i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda pesto [1/2 paket, 2P] med majonnäs i en ny skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffar tillsammans med rödlökskivor i 2-3 min på varje sida, eller tills biffarna är genomstekta. Strö hälften av riven ost över biffarna när det är 1 min kvar av tillagningstiden.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Dela baguette på längden och bredden. Placera den på en plåt med bakplåtspapper och värm upp i ugnen i 5-6 min.

6

Bre pestomajo på bröden. Toppa med biff, tomatsalsa och salladsmix. Blanda resterande salladsmix och tomatsalsa, servera vid sidan av.