
Ikväll lagar vi fantastisk Italiensk-inspirerad mat med massor av smaker och färger. En supergod baguette med hemgjord tomatsalsa och en vackert grön pestomajo. De läckra burgare får extra smak av riven hårdost.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2
Tomat
250
Blandfärs
25
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1
Rödlök
30
Pesto, grön
(Innehåller: Mjölk, Sulfiter)
40
Finriven ost
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Vitlöksklyfta
60
Salladsmix
2
Baguette
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
1
Ägg (steg 2)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna tomat i små bitar. Finhacka hälften av rödlöken, och skiva resten tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj salladsmix.

Blanda blandfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko, en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Forma färsen till biffar - 2 st per person.

Blanda finhackad rödlök, tomat, vitlök och en skvätt olivolja* i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda pesto [1/2 paket, 2P] med majonnäs i en ny skål.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme och stek biffar tillsammans med rödlökskivor i 2-3 min på varje sida, eller tills biffarna är genomstekta. Strö hälften av riven ost över biffarna när det är 1 min kvar av tillagningstiden. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Dela baguette på längden och bredden. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och värm upp i ugnen i 5-6 min.

Bre pestomajo på bröden. Toppa med biff, tomatsalsa och salladsmix. Blanda resterande salladsmix och tomatsalsa i en skål och servera vid sidan av.

