Skip to main content
Italiensk-inspirerad baguette
Italiensk-inspirerad baguette

Italiensk-inspirerad baguette

med tomatsalsa och pestomajo

4.3
(1,4 tn)

Ikväll lagar vi fantastisk Italiensk-inspirerad mat med massor av smaker och färger. En supergod baguette med hemgjord tomatsalsa och en vackert grön pestomajo. De läckra burgare får extra smak av riven hårdost.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Sulfiter
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Tomat

250

Blandfärs

25

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

1

Rödlök

30

Pesto, grön

(Innehåller: Mjölk, Sulfiter)

40

Finriven ost

30

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1

Vitlöksklyfta

60

Salladsmix

2

Baguette

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kcal)909 kcal
Energi (kJ)3801 kJ
Fett46.8 g
varav mättat14 g
Kolhydrater81.3 g
varav socker11.7 g
Protein38.2 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna tomat i små bitar. Finhacka hälften av rödlöken, och skiva resten tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj salladsmix.

Forma biffar
2

Blanda blandfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko, en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Forma färsen till biffar - 2 st per person.

Förbered salsa & majo
3

Blanda finhackad rödlök, tomat, vitlök och en skvätt olivolja* i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda pesto [1/2 paket, 2P] med majonnäs i en ny skål.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme och stek biffar tillsammans med rödlökskivor i 2-3 min på varje sida, eller tills biffarna är genomstekta. Strö hälften av riven ost över biffarna när det är 1 min kvar av tillagningstiden. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm bröd
5

Dela baguette på längden och bredden. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och värm upp i ugnen i 5-6 min. 

Servera
6

Bre pestomajo på bröden. Toppa med biff, tomatsalsa och salladsmix. Blanda resterande salladsmix och tomatsalsa i en skål och servera vid sidan av.