Skip to main content
Italiensk prosciuttobaguette
Italiensk prosciuttobaguette

Italiensk prosciuttobaguette

med goudasallad och osttoppade rotfrukter

Mackor till middag låter kanske som en nödlösning, men med denna lyxiga prosciuttobaguette blir det en kulinarisk upplevelse! Prosciutton får sällskap av krämig aiolidressing och sallad med gouda och de varma baguetterna serveras med osttoppad potatis och palsternacka.

Allergener:
Vete
Gluten
Ägg
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Tomat

1 st

Sallad

½ st

Lök

2 st

Baguette

(Innehåller: Vete, Gluten)

4 g

Souvlaki-kryddmix

(Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Senap, Sesam, Soja, Selleri, Kräftdjur, Mjölk)

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

50 g

Prosciutto

50 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

10 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till rotfrukter

1 msk

Olja till sallad

½ msk

Vatten till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)3979 kJ
Energi (kcal)951 kcal
Fett36.7 g
varav mättat9.8 g
Kolhydrater127.8 g
varav socker12.3 g
Protein31.8 g
Salt6.8 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda sallad
2

Under tiden, grovhacka tomat.

Ansa sallad och separera och grovhacka salladsblad.

Finhacka rödlök.

Blanda tomat, sallad, rödlök, gouda, olivolja och en nypa salt och peppar i en stor skål.

Rosta baguette
3

Placera baguette direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 5–6 min.

Blanda dressing
4

Under tiden, blanda aioli, souvlaki-kryddmix, vatten och en nypa peppar i en liten skål.

Toppa rotfrukter
5

Toppa rotfrukter med finriven ost när det återstår 5 min av tillagningstiden. Rosta resterande tid.

Skär en öppning i baguette och bre över- och underdelen med dressing. Fyll med prosciutto och sallad.

Servera
6

Lägg upp baguetter och rotfrukter på tallrikar.