Mackor till middag låter kanske som en nödlösning, men med denna lyxiga prosciuttobaguette blir det en kulinarisk upplevelse! Prosciutton får sällskap av krämig aiolidressing och sallad med gouda och de varma baguetterna serveras med osttoppad potatis och palsternacka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 st
Tomat
1 st
Sallad
½ st
Lök
2 st
Baguette
(Innehåller: Vete, Gluten)
4 g
Souvlaki-kryddmix
(Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Senap, Sesam, Soja, Selleri, Kräftdjur, Mjölk)
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
50 g
Prosciutto
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
10 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 st
Palsternacka
½ tsk
Salt till rotfrukter
1 msk
Olja till sallad
½ msk
Vatten till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, grovhacka tomat.
Ansa sallad och separera och grovhacka salladsblad.
Finhacka rödlök.
Blanda tomat, sallad, rödlök, gouda, olivolja och en nypa salt och peppar i en stor skål.
Placera baguette direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 5–6 min.
Under tiden, blanda aioli, souvlaki-kryddmix, vatten och en nypa peppar i en liten skål.
Toppa rotfrukter med finriven ost när det återstår 5 min av tillagningstiden. Rosta resterande tid.
Skär en öppning i baguette och bre över- och underdelen med dressing. Fyll med prosciutto och sallad.
Lägg upp baguetter och rotfrukter på tallrikar.