Italiensk prosciuttobaguette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk prosciuttobaguette

Italiensk prosciuttobaguette

med goudasallad & osttoppad klyftpotatis

Mackor till middag låter kanske som en nödlösning, men med denna lyxiga prosciuttobaguette blir det en kulinarisk upplevelse! Prosciutton får sällskap av krämig aiolidressing och sallad med gouda och de varma baguetterna serveras med osttoppad klyftpotatis.

Allergener:
Vete
Gluten
Ägg
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Tomat

½ st

Sallad

½ st

Rödlök

2 st

Baguette

(Innehåller: Vete, Gluten)

4 g

Souvlaki-kryddmix

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

50 g

Prosciutto

50 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

10 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till sallad

½ msk

Vatten till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3717 kJ
Energi (kcal)888 kcal
Fett36 g
varav mättat9.7 g
Kolhydrater114.8 g
varav socker6.8 g
Protein29.6 g
Salt6.8 g

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda sallad
2

Under tiden, grovhacka tomat.

Ansa sallad och separera och grovhacka salladsblad.

Finhacka rödlök.

Blanda tomat, sallad, rödlök, gouda, olivolja och en nypa salt och peppar i en stor skål.

Rosta baguette
3

Placera baguette direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 5–6 min.

Blanda dressing
4

Under tiden, blanda aioli, souvlaki-kryddmix, vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Fyll baguette
5

Toppa potatis med finriven ost när det återstår 5 min av tillagningstiden. Rosta resterande tid.

Skär en öppning i baguette och bre över- och underdelen med dressing. Fyll med prosciutto och sallad.

Servera
6

Lägg upp baguetter och klyftpotatis på tallrikar.