Indisk yoghurtmarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk yoghurtmarinerad kyckling

Indisk yoghurtmarinerad kyckling

med frisk mynta- och gurksallad

I kväll går den kulinariska resan till Indien, och vi lagar underbar mat med massor av spännande ingredienser. Fluffigt ris får extra smak och textur av att kokas med stekta cashewnötter. Kycklingen marinerar vi i yoghurt och vår egen kryddblandning Milda Mahal. En fräsch mynta- och gurksallad och svalkande aprikosyoghurt ger en fin kontrast.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Senap
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

150 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

150 g

Långkornigt vitt ris

8 g

Milda Mahal

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Gurka

1 portionspåse

Mynta

25 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3000 kJ
Energi (kcal)717 kcal
Fett24.7 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater75.2 g
varav socker10.5 g
Protein46.8 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka cashewris
1

Grovhacka cashewnötter.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta cashewnötter i 2–3 min, eller tills gyllene.

Tillsätt smör [1/2 msk | 1 msk] och låt det smälta över nötterna.

Tillsätt vatten [3 dl | 51/2 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Marinera kyckling
2

Under tiden, blanda kyckling med salt och Milda Mahal i en medelstor skål.

Rör ner hälften av yoghurten och ställ åt sidan för att marinera.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Gör mynta- och gurksallad
3

Skölj spenat.

Tärna gurka i 2 cm stora bitar.

Plocka och grovhacka myntablad.

Blanda spenat, gurka, mynta, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål. Ställ åt sidan.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna [2 pannor, 4P] på medelhög värme.

Ta upp kyckling ur marinaden och stek under omrörning i 4–5 min, tills brynt och genomstekt. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda aprikosyoghurt
5

Medan kyckling steks, blanda resterande yoghurt, aprikoschutney [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris i djupa tallrikar.

Toppa med kyckling och mynta- och gurksallad.

Servera med en klick aprikosyoghurt.