Hoisinglaserad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisinglaserad kyckling

Hoisinglaserad kyckling

med rissallad och jordnötter

Aaah, visste väl att detta recept skulle väcka din nyfikenhet! Visst låter det spännande med perfekt stekt hoisinglaserad kyckling! Vi serverar kycklingen ihop med med en fräsch rissallad med salladslök, morot, vitkål och lime. Strö över jordnötter och den smaskiga rätten är färdig att serveras!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Förskuren spetskål

30

Hoisinsås

1

Morot

½

Ekologisk lime

280

Kycklinginnerfilé

100

Basmati vildris

1

Salladslök

20

Jordnötter

20

Sweet chilisås

½

Ingefära

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 5)

2.5

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)192 kcal
Energi (kJ)803 kJ
Fett4.22 g
varav mättat1.4 g
Kolhydrater6.61 g
varav socker6.3 g
Protein32.22 g
Salt1.1 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [2 ½ dl | 5 dl]. Tillsätt vildris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka ris i kastrullen.

Förbered råvaror
2

Finhacka ingefära [1/2 st, 2P]. Skär lime i klyftor. Blanda ingefära, hoisinsås, sweet chilisås [1/2 påse, 2P] och en skvätt limejuice i en skål.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekta. Tillsätt såsen när det återstår 1 min av kycklingens stektid. TIPS: Såsen ska bara värmas upp, inte kokas. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered grönsaker
4

Skiva salladslök tunt. Riv morot (oskalad).

Förbered rissallad
5

Massera spetskål och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk ] i en skål tills kålen börjar mjukna. Rör i morot och hälften av salladslöken. Krydda med en skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, och en nypa salt* och peppar*. Tillsätt tillsist vildris och rör om.

Servera
6

Servera rissallad i skålar och toppa med glaserad kyckling. Strö över resterande salladslök och jordnötter. Servera med resterande limeklyftor vid sidan av.