Aaah, visste väl att detta recept skulle väcka din nyfikenhet! Visst låter det spännande med perfekt stekt hoisinglaserad kyckling! Vi serverar kycklingen ihop med med en fräsch rissallad med salladslök, morot, vitkål och lime. Strö över jordnötter och den smaskiga rätten är färdig att serveras!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
280 g
Förskuren spetskål
20 g
Hoisinsås
(Innehållerblötdjur, gluten, sesam, soja)20 g
Morot
¼ tsk
Ekologisk lime
2.5 dl
Kycklinginnerfilé
Basmati vildris
Salladslök
Jordnötter
(Innehållerjordnötter)Sweet chilisås
Ingefära
Salt* (steg 5)
Vatten* (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [2 ½ dl | 5 dl]. Tillsätt vildris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka ris i kastrullen.
Finhacka ingefära [1/2 st, 2P]. Skär lime i klyftor. Blanda ingefära, hoisinsås, sweet chilisås [1/2 påse, 2P] och en skvätt limejuice i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekta. Tillsätt såsen när det återstår 1 min av kycklingens stektid. TIPS: Såsen ska bara värmas upp, inte kokas. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Skiva salladslök tunt. Riv morot (oskalad).
Massera spetskål och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk ] i en skål tills kålen börjar mjukna. Rör i morot och hälften av salladslöken. Krydda med en skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, och en nypa salt* och peppar*. Tillsätt tillsist vildris och rör om.
Servera rissallad i skålar och toppa med glaserad kyckling. Strö över resterande salladslök och jordnötter. Servera med resterande limeklyftor vid sidan av.