topBanner
Hello pizza

Hello pizza

med basilikamarinerade körsbärstomater, rucola och pecorinoflarn

Snabblagad

Dyk ner i en kvadratisk bassäng med himlasända smaker som är allt annat än kantiga. Den fylliga smaken från de basilikamarinerade körsbärstomaterna får dina smaklökar att flyta iväg mot Venedigs solnedgång efter en romantiskt skur av pecorinoflarn.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Pizzadeg

(Innehållergluten)

200 g

Körsbärstomater

1 påse

Basilika

1 paket

Tomatsås

(Innehållersulfiter)

1 påse

Rucola

1 paket

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

20 g

Parmesan

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4048 kJ
Energi (kcal)968 kcal
Fett44 g
varav mättat13 g
Kolhydrater102 g
varav socker9 g
Protein33 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Sätt ugnen på 200°C. 

  • Rulla ut pizzadeg och det medföljande bakplåtspappret på en plåt [2 plåtar, 4 pers]. 

  • Bre på tomatsås och strö över mozzarella.

  • Grädda pizzan i ugnen, ca 15 min.

2
  • Halvera körsbärstomater.

  • Finhacka basilika.

3
  • Blanda tomater, basilika, balsamvinäger, olivolja [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers], en nypa salt och peppar* i en bunke.
4
  • Toppa pizzan med rucola, marinerade körsbärstomater och krydda med en nypa salt och peppar

  • Skeda även över tomatjuicen från skålen på pizzan.

  • Riv pecorino med en potatisskalare och lägg flarnen ovanpå pizzan.

5
  • Dela pizzan i bitar, och middagen är serverad.

Smaklig måltid!