HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHello Pizza
topBanner
Hello pizza

Hello pizza

med basilikamarinerade körsbärstomater, rucola och pecorinoflarn

Snabblagad

Dyk ner i en kvadratisk bassäng med himlasända smaker som är allt annat än kantiga. Den fylliga smaken från de basilikamarinerade körsbärstomaterna får dina smaklökar att flyta iväg mot Venedigs solnedgång efter en romantiskt skur av parmseanflarn.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfitermjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Körsbärstomater

300 g

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

100 g

Tomatsås

(Innehållersulfiter)

1 st

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

½ msk

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

Basilika

Rucola

Pizzadeg

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3477.6365 kJ
Energi (kcal)831.175 kcal
Fett26.75 g
varav mättat9.7 g
Kolhydrater104.1325 g
varav socker12.7 g
Protein28.7375 g
Salt5.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut pizzadeg och det medföljande bakplåtspappret på en plåt [2 plåtar, 4 pers]. Bre på tomatsås och strö över mozzarella. Grädda pizzan i ugnen, ca 15 min.

2

Halvera körsbärstomater. Finhacka basilika.

3

Blanda tomater, basilika, balsamvinäger, olivolja* [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en bunke.

4

Toppa pizzan med rucola, marinerade körsbärstomater och krydda med en nypa salt* och peppar*. Skeda även över tomatjuicen från skålen på pizzan. Riv pecorino med en potatisskalare och lägg flarnen ovanpå pizzan.

5

Dela pizzan i bitar, och middagen är serverad.