HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGrekisk Räksallad
topBanner
Grekisk räksallad

Grekisk räksallad

med oreganorostad potatis och vitlöksyoghurt

Ikväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med en fräsch och matig räksallad. Vi rostar potatis med oregano, och blandar den sen med citrondressing, paprika, körsbärstomater, sallad och persilja. Vi toppar med stekta räkor och en ljuvlig vitlöksyoghurt och så är vår grekiska räksallad färdig.

Taggar:Under 650 kcal
Allergener:kräftdjursulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiterKan innehållamjölk, ägg, senap, soja, Kan innehålla spår av gluten, sesam, fisk, blötdjur)

500 g

Potatis

1 st

Röd paprika

1 st

Gemsallad

½ st

Citron

1 portionspåse

Bladpersilja

125 g

Körsbärstomater

½ st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

1 g

Torkad oregano

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)468 kcal
Energi (kJ)1958 kJ
Fett14.04 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater59.91 g
varav socker17.8 g
Protein24.96 g
Salt0.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, hälften av oreganon, salt och peppar. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. Tillsätt 1 st vitlöksklyfta (oskalad) till plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

 

2

Halvera citron [1/2 st, 2P]. Finhacka eller pressa resterande vitlök. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Blanda vatten [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], vitlök, citronjuice [1 msk | 2 msk], socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Rör i rödlök.

 

3

Halvera, kärna ur och skär paprika i ½ cm strimlor. Halvera körsbärstomater. Grovhacka sallad. Finhacka persilja. Blanda paprika, körsbärstomater, sallad och persilja (spara lite till garnering) i en stor skål. Krydda med salt och peppar.

 

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 3 min av potatisens tillagningstid. Stek räkor och resterande oregano i 1-2 min, tills gyllene och genomstekta. Krydda med en nypa salt och ta av från värme. TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

 

5

Blanda färdig potatis med citrondressing på plåten. Vänd sedan i potatis med salladen, när den har svalnat något. Pressa ut rostad vitlök och mosa den med en gaffel i en liten skål. Tillsätt yoghurt, krydda med salt och peppar, och blanda väl.

 

6

Lägg upp potatissallad i skålar och pressa över resterande citronjuice. Toppa med räkor och vitlöksyoghurt. Garnera med persilja.