topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk räksallad

Grekisk räksallad

med oreganorostad potatis och vitlöksyoghurt

Ikväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med en fräsch och matig räksallad. Vi rostar potatis med oregano, och blandar den sen med citrondressing, paprika, körsbärstomater, sallad och persilja. Vi toppar med stekta räkor och en ljuvlig vitlöksyoghurt och så är vår grekiska räksallad färdig.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

500

Potatis

1

Paprika

1

Sallad

½

Citron

1

Bladpersilja

125

Körsbärstomater

½

Rödlök

2

Vitlöksklyfta

1

Torkad oregano

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Socker (steg 2)

1

Olivolja (steg 2)

1

Vatten* (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)468 kcal
Energi (kJ)1958 kJ
Fett14.04 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater59.91 g
varav socker17.8 g
Protein24.96 g
Salt0.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, hälften av oreganon, salt och peppar. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. Tillsätt 1 st vitlöksklyfta (oskalad) till plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

 

Blanda citrondressing
2

Halvera citron [1/2 st, 2P]. Finhacka eller pressa resterande vitlök. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Blanda vatten [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], vitlök, citronjuice [1 msk | 2 msk], socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Rör i rödlök.

 

Förbered sallad
3

Halvera, kärna ur och skär paprika i ½ cm strimlor. Halvera körsbärstomater. Grovhacka sallad. Finhacka persilja. Blanda paprika, körsbärstomater, sallad och persilja (spara lite till garnering) i en stor skål. Krydda med salt och peppar.

 

Stek räkor
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 3 min av potatisens tillagningstid. Stek räkor och resterande oregano i 1-2 min, tills gyllene och genomstekta. Krydda med en nypa salt och ta av från värme. TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

 

Blanda sallad
5

Blanda färdig potatis med citrondressing på plåten. Vänd sedan i potatis med salladen, när den har svalnat något. Pressa ut rostad vitlök och mosa den med en gaffel i en liten skål. Tillsätt yoghurt, krydda med salt och peppar, och blanda väl.

 

Servera
6

Lägg upp potatissallad i skålar och pressa över resterande citronjuice. Toppa med räkor och vitlöksyoghurt. Garnera med persilja.