topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

med köttfärs, pärlcouscous och riven hårdost

Saknar du en avslappnande brasa att vila ögonen på? Skjut fram din skönaste fåtölj, slå dig ner framför ugnen och se när paprikan sakta mjuknar framför dina ögon samtidigt som köttfärsen, grönsaker, lagrad hårdost och crème fraiche smälter samman till ett.

Taggar:
Stark
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

20

Finriven ost

2

Röd paprika

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Schalottenlök

1

Morot

1

Bladpersilja

250

Nötfärs

150

Crème fraiche

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1

Tomatpuré

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

4

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)557 kcal
Energi (kJ)2330 kJ
Fett15 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater66.87 g
varav socker18.3 g
Protein36.95 g
Salt0.5 g

Instruktioner

Baka paprika
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp välsaltat vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en kastrull. Halvera paprika på längden och kärna ur. Placera halvorna i en ugnsform, ringla över olivolja*, salta* och peppra*. Baka i 10-15 min på mellersta hyllan i ugnen medan du förbereder fyllningen.

Förbered grönsaker
2

Tillsätt pärlcouscous i kastrullen när vattnet kokar. Sänk till medelvärme och låt sjuda i 12-15 min, eller tills den är mjuk men ger lite tuggmotstånd och vattnet har absorberats. Finhacka schalottenlök, vitlök och persilja. Riv morot.

Stek köttfärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Fräs nötfärs, schalottenlök och morot i 3-4 min, eller tills färsen är brynt. Tillsätt cajun kryddmix, tomatpuré, vitlök och vatten* [1/2 dl, 2pers | 1 dl, 4 pers]. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills uppvärmt. Ta stekpannan av värme och rör i crème fraiche [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers]. Krydda med salt* och peppar* efter smak. Sätt åt sidan. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Fyll paprikor
4

Fyll paprikahalvorna med köttfärs och strö över riven hårdost. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun, 5-10 min. TIPS: Köttfärs som blir över kan du lägga i ugnsformen bredvid paprikorna. 

Smaksätt couscous
5

Rör i persilja och resterande crème fraiche [1/2 paket, 2 pers] med pärlcouscousen. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.

Servera
6

Fördela couscous mellan tallrikarna och toppa med en fylld paprika.