topBanner
Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

med köttfärs, pärlcouscous och riven hårdost

Saknar du en avslappnande brasa att vila ögonen på? Skjut fram din skönaste fåtölj, slå dig ner framför ugnen och se när paprikan sakta mjuknar framför dina ögon samtidigt som köttfärsen, grönsaker, lagrad hårdost och crème fraiche smälter samman till ett.

Taggar:Stark
Allergener:glutenmjölkäggsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Röd paprika

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

1 st

Schalottenlök

1 st

Morot

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

1 påse

Bladpersilja

250 g

Nötfärs

½ paket

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

1 burk

Tomatpuré

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3780 kJ
Energi (kcal)904 kcal
Fett40 g
varav mättat23 g
Kolhydrater85 g
varav socker35 g
Protein45 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp välsaltat vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en kastrull. Halvera paprika på längden och kärna ur. Placera halvorna i en ugnsform, ringla över olivolja*, salta* och peppra*. Baka i 10-15 min på mellersta hyllan i ugnen medan du förbereder fyllningen.

2

Tillsätt pärlcouscous i kastrullen när vattnet kokar. Sänk till medelvärme och låt sjuda i 12-15 min, eller tills den är mjuk men ger lite tuggmotstånd och vattnet har absorberats. Finhacka schalottenlök, vitlök och persilja. Riv morot.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Fräs nötfärs, schalottenlök och morot i 3-4 min, eller tills färsen är brynt. Tillsätt cajun kryddmix, tomatpuré, vitlök och vatten* [1/2 dl, 2pers | 1 dl, 4 pers]. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills uppvärmt. Ta stekpannan av värme och rör i crème fraiche [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers]. Krydda med salt* och peppar* efter smak. Sätt åt sidan. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Fyll paprikahalvorna med köttfärs och strö över riven hårdost. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun, 5-10 min. TIPS: Köttfärs som blir över kan du lägga i ugnsformen bredvid paprikorna.

5

Rör i persilja och resterande crème fraiche [1/2 paket, 2 pers] med pärlcouscousen. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.

6

Fördela couscous mellan tallrikarna och toppa med en fylld paprika.