Skip to main content
Pannstekt ankbröst och gräslökssås

Pannstekt ankbröst och gräslökssås

med smörslungad potatis och hasselnötssallad

Med vårt sous vide-ankbröst är det lätt som en plätt att svänga ihop en riktig lyxmåltid! Vi steker ankan och serverar den med smörslungad kokt potatis, en krispig sallad med rädisor och rostade hasselnötter och en krämig crème fraiche-sås med färsk purjolök.

Taggar:
Snabb
Comfort Food
Allergener:
Nötter
Senap
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt
Antal portioner

400 g

Småpotatis

20 g

Hasselnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

60 g

Salladsmix

75 g

Rädisor

1 st

Citrusfrukt

12 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

340 g

Ankbröst, sous vide

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Gräslök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till sås

Energi (kJ)3583 kJ
Energi (kcal)856 kcal
Fett61.1 g
varav mättat20.8 g
Kolhydrater40.2 g
varav socker6.9 g
Kostfiber7.2 g
Protein35.7 g
Salt3.2 g
Potassium180.6 mg
Calcium15.8 mg
Iron0.8 mg

Instruktioner

Koka potatis
1

Ta fram ankbröst så det blir rumstempererat. 

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet, tillsätt smör och krydda potatis med salt och en nypa peppar.

Ställ åt sidan under lock.

Rosta hasselnötter
2

Placera påsen med nötter på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med botten av en stekpanna.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. 

Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skölj salladsmix.

Skär rädisor i tunna skivor.

Halvera citrusfrukt.

Stek anka
4

Använd en vass kniv för att skära ett X-mönster i ankskinnet. Torka av med hushållspapper och krydda med en generös nypa salt.

Placera ankbröst i en kall panna med skinnsidan ner och värm till hög värme. Stek med skinnsidan ner i 3 min, tills skinnet är gyllene och sprött.

Sänk till medelvärme, vänd ankbröst och stek i ytterligare 1 min, eller tills genomvarmt.

TIPS: När du placerar ankbröstet i en kall panna som hettas upp blir skinnet krispigt och inget extra fett behövs.

Blanda sallad
5

Under tiden, blanda senap, en skvätt citrusfruktsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Vänd ner salladsmix, rädisor och hasselnötter i dressingen.

Finhacka gräslök.

Blanda crème fraiche, gräslök, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ankbröst, potatis och sallad på tallrikar.

Servera med gräslökssås.