Pannstekt ankbröst och gräslökssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Pannstekt ankbröst och gräslökssås

med smörslungad potatis och hasselnötssallad

Med vårt sous vide-ankbröst är det lätt som en plätt att svänga ihop en riktig lyxmåltid! Vi steker ankan och serverar den med smörslungad kokt potatis, en krispig sallad med rädisor och rostade hasselnötter och en krämig crème fraiche-sås med färsk purjolök.

Allergener:
Nötter
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

20 g

Hasselnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

60 g

Salladsmix

75 g

Rädisor

1 st

Citron

12 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

340 g

Ankbröst, sous vide

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Gräslök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3600 kJ
Energi (kcal)860 kcal
Fett59.7 g
varav mättat21.2 g
Kolhydrater40.7 g
varav socker5.8 g
Protein37.4 g
Salt3.2 g

Instruktioner

1

Ta fram ankbröst så det blir rumstempererat. 

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet, tillsätt smör och krydda potatis med salt och en nypa peppar.

Ställ åt sidan under lock.

2

Placera påsen med nötter på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med botten av en stekpanna.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. 

Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

3

Under tiden, skölj salladsmix.

Skär rädisor i tunna skivor.

Halvera citron.

4

Använd en vass kniv för att skära ett X-mönster i ankskinnet. Torka av med hushållspapper och krydda med en generös nypa salt.

Placera ankbröst i en kall panna med skinnsidan ner och värm till hög värme. Stek med skinnsidan ner i 3 min, tills skinnet är gyllene och sprött.

Sänk till medelvärme, vänd ankbröst och stek i ytterligare 1 min, eller tills genomvarmt.

TIPS: När du placerar ankbröstet i en kall panna som hettas upp blir skinnet krispigt och inget extra fett behövs.

5

Under tiden, blanda senap, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Vänd ner salladsmix, rädisor och hasselnötter i dressingen.

Finhacka gräslök.

Blanda crème fraiche, gräslök, salt och en nypa peppar i en liten skål.

6

Lägg upp ankbröst, potatis och sallad på tallrikar.

Servera med gräslökssås.