Med vårt sous vide-ankbröst är det lätt som en plätt att svänga ihop en riktig lyxmåltid! Vi steker ankan och serverar den med smörslungad kokt potatis, en krispig sallad med rädisor och rostade hasselnötter och en krämig crème fraiche-sås med färsk purjolök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
20 g
Hasselnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
60 g
Salladsmix
75 g
Rädisor
1 st
Citron
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
340 g
Ankbröst, sous vide
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Gräslök
1 msk
Smör till potatis
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till sås
Ta fram ankbröst så det blir rumstempererat.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, tillsätt smör och krydda potatis med salt och en nypa peppar.
Ställ åt sidan under lock.
Placera påsen med nötter på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med botten av en stekpanna.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.
Under tiden, skölj salladsmix.
Skär rädisor i tunna skivor.
Halvera citron.
Använd en vass kniv för att skära ett X-mönster i ankskinnet. Torka av med hushållspapper och krydda med en generös nypa salt.
Placera ankbröst i en kall panna med skinnsidan ner och värm till hög värme. Stek med skinnsidan ner i 3 min, tills skinnet är gyllene och sprött.
Sänk till medelvärme, vänd ankbröst och stek i ytterligare 1 min, eller tills genomvarmt.
TIPS: När du placerar ankbröstet i en kall panna som hettas upp blir skinnet krispigt och inget extra fett behövs.
Under tiden, blanda senap, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Vänd ner salladsmix, rädisor och hasselnötter i dressingen.
Finhacka gräslök.
Blanda crème fraiche, gräslök, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg upp ankbröst, potatis och sallad på tallrikar.
Servera med gräslökssås.