Currystekt köttfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Currystekt köttfärs

Currystekt köttfärs

med stark tomatsallad och söt aprikoschutney

En spännande rätt med massor av smak, färg och struktur. Vi steker nötfärs med Curry-on, Goan Xacuti och ingefära och vitlök. När köttet står och puttrar gör vi en fräsch tomatsallad med spenat och chili. Vi serverar kött och sallad med fluffigt basmatiris och söt aprikoschutney.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

2 st

Morot

1 st

Lök

½ st

Ingefära

250 g

Nötfärs

4 g

Goan xacuti

2 g

Curry-on

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

100 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

2 st

Tomat

½ st

Röd chili

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)733 kcal
Energi (kJ)3065 kJ
Fett23.2 g
varav mättat7.8 g
Kolhydrater91.7 g
varav socker38.2 g
Protein35.4 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Riv oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint.

Riv morot (oskalad) grovt. 

Stek köttfärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs under omrörning i 3-4 min, eller tills brynt.

Tillsätt morot och lök. Stek i 2 min, eller tills de börjar mjukna.

Smaksätt köttfärs
4

Rör i Curry-on, Goan Xacuti, ingefära, en nypa salt och peppar, och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt en skvätt vatten och sojasås, och stek i 3-4 min, tills grönsaker är mjuka.

Ta av från värme och blanda ner hälften av aprikoschutneyn. 

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Förbered sallad
5

Under tiden, finhacka tomat och chili [½ st, 2P]. 

Skölj och grovhacka spenat. 

Blanda tomat, chili, spenat, en nypa salt och peppar i en liten skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp ris, köttfärs och tomatsallad i skålar. 

Ringla över resterande aprikoschutney.