Klassisk kyckling parmigiana
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk kyckling parmigiana

Klassisk kyckling parmigiana

med tomat- och balsamicosallad

Kyckling parmigiana är en amerikansk-italiensk rätt som består av panerat kycklingbröst som ugnsbakas med tomatsås och ost. Vi panerar kyckling i panko och medelhavskryddor och steker den gyllene. Sedan får den sällskap av den klassiska tomat- och osttoppingen som blir till ett gyllene täcke i ugnen medan vi även rostar klyftpotatis och svänger ihop en sallad med tomat, rucola och balsamvinäger.

Taggar:
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Tomat

4 g

Medelhavets Pärla

300 g

Kycklingbröstfilé

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

1 burk

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

2 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Socker till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3278 kJ
Energi (kcal)784 kcal
Fett23.3 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater87.7 g
varav socker13.7 g
Protein57.6 g
Salt4.9 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered kyckling
2

Under tiden, lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

Krydda den med salt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
3

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Blanda panko och Medelhavets Pärla i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Ugnsstek kyckling
4

Medan kyckling steks, blanda tomatpuré, Vitlöksflörter, socker, salt och vatten i en liten skål.

Lägg kycklingen på en ny plåt med bakplåtspapper och bre över tomatblandning. Toppa med finriven ost.

När det återstår 8 min av potatisens tillagningstid, tillaga kyckling i ugnen i 6–8 min, tills ost har smält och kyckling är genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj rucola.

Skär tomat i 2 cm stora bitar.

Blanda balsamvinäger, socker, en nypa salt och olivolja i en stor skål.

Vänd rucola och tomat i dressing.

Servera
6

Lägg upp potatis, kyckling och sallad på tallrikar.

Servera med en klick majonnäs.