Cajunkryddad kyckling-rigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddad kyckling-rigatoni

Cajunkryddad kyckling-rigatoni

med finriven ost och heta chili flakes

Snabba och goda recept till stressiga vardagskvällar kan man aldrig få nog av, eller hur? I kväll serverar vi en krämig pastarätt med cajunkryddad kyckling som bara tar en kvart att svänga ihop. Vi kokar rigatoni och steker kyckling, zucchini och tomat som sedan får simra i en gräddsås med cajunkryddor, rökt paprika och tomatpuré. Vi toppar med riven ost och chili flakes – sen är det bara att hugga in!

Taggar:
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

½ st

Zucchini

2 st

Tomat

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½ burk

Tomatpuré

4 g

Kycklingbuljong

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 g

Chiliflakes

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

2 g

Rökt paprikapulver

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3715 kJ
Energi (kcal)888 kcal
Fett39.2 g
varav mättat21.5 g
Kolhydrater79.3 g
varav socker14.2 g
Protein54.8 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”. Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek kyckling
2

Tärna zucchini [1/2 st, 2P] och tomat i 2 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt.

Tillsätt zucchini, tomat, Ay Cajun-ba, rökt paprikapulver [1/2 paket, 2P] och tomatpuré [1/2 burk, 2P] och stek under omrörning i 4–5 min, tills kyckling är brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt pasta
3

Tillsätt sparat kokvatten, kycklingbuljong och matlagningsgrädde och sjud i 1 min.

Rör i färdig pasta i stekpannan.

Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Servera
4

Lägg upp krämig cajunkyckling i skålar.

Toppa med riven ost och chiliflakes.

TIPS: Skippa chiliflakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.