Caesarinspirerad kycklingsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caesarinspirerad kycklingsallad

Caesarinspirerad kycklingsallad

med rostad potatis och krämig dressing

Ikväll inspireras vi av den klassiska caesarsalladen, och lagar en underbar sallad med innovativa ingredienser. Vi panerar kyckling i ost och panko, och steker den sen till krispig perfektion. Vi bygger vår krispiga caesarinspirerade sallad med riven morot, kålstrimlor, rostad potatis, kyckling, en fantastisk vitlöksdressing och riven ost.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

2 st

Vitlöksklyfta

12.5 g

Panko ströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

300 g

Kycklingbröstfilé

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Morot

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

150 g

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

50 g

Grönkål, skuren

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)633 kcal
Energi (kJ)2648 kJ
Fett30.3 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater44.9 g
varav socker10 g
Protein47.9 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med vitlöksklyftor (oskalade). Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. 

Panera kyckling
2

Krydda kyckling med salt.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik. Blanda panko [1/2 påse, 2P] och hälften av osten i en ny djup tallrik. 

Vänd kyckling i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik, redo att stekas.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling. 

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov så kyckling inte fastnar i stekpannan.

Blanda dressing
4

Medan kyckling steks, riv morot (oskalad). 

Lägg över kyckling på plåten när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid, och ta samtidigt ut vitlöksklyftor ur ugnen.

Pressa ut vitlök från skalet och mosa med en gaffel i en liten skål. Rör i aioli och en nypa riven ost, en nypa salt och peppar. Tunna ut dressingen med lite vatten tills den är lättflytande.

Blanda sallad
5

Ta ut färdig potatis och kyckling från ugnen och låt svalna något.

Skär kyckling i tunna skivor.

Blanda kålmix, grönkål, morot, dressing och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Rör i rostad potatis när den har svalnat något.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp salladen i skålar.

Strö över resterande ost och toppa med kyckling.