Chorizo- och ostfylld butternutpumpa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Chorizo- och ostfylld butternutpumpa

med tomat- och granatäpplesallad

Butternutpumpa är en supergod råvara som får en söt och lite nötaktig smak av att rostas i ugnen. I detta smarriga recept fyller vi den med kryddig couscous, chorizo och salladsost och serverar den med en färgstark sallad på tomat, granatäpple och färska örter.

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Butternutpumpa

1 st

Lök

120 g

Tärnad chorizo

(Innehåller Mjölk)

4 g

Harissakrydda

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

½ st

Granatäpple

1 st

Citron

½ st

Rödlök

2 st

Tomat

1 portionspåse

Mynta & koriander

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till butternutpumpa

2.5 dl

Vatten till couscous

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till couscous

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3112 kJ
Energi (kcal)744 kcal
Fett31.4 g
varav mättat11.3 g
Kolhydrater85.7 g
varav socker18 g
Protein29.4 g
Salt5.2 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera pumpa och gröp ur kärnorna. Skär ett 1 cm djupt X-mönster på insidan och krydda med salt och en nypa peppar.

Placera pumpa med skärsidan ner på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja och krydda med en nypa salt och peppar. 

Rosta i 20–30 min, eller tills mjuk och gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, koka upp vatten i en medelstor kastrull.

Finhacka lök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek chorizo och lök i 5–7 min, eller tills genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Rör ner couscous, harissakrydda, kokande vatten, salt och en nypa peppar i samma stekpanna (torka inte ur den). Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Fluffa upp couscous med en gaffel och ställ åt sidan.

Förbered granatäpple
3

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.

Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.

Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet. 

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

4

Halvera citron.

Skär rödlök i tunna skivor.

Skär tomat i 1 cm breda klyftor.

Grovhacka mynta och koriander.

Blanda rödlök, tomat, granatäpple, hälften av örterna, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en stor skål.

5

Vänd försiktigt rostad pumpa så att skärsidan hamnar uppåt. Gröp ur fruktköttet, men lämna en kant på 1 cm runt om.

Blanda fruktkött med couscous. Fyll pumpa med blandningen och smula över salladsost.

Rosta i ugnen i ytterligare 2–3 min, eller tills osten har smält.

6

Lägg upp fylld pumpa och sallad på tallrikar.

Toppa pumpa med chorizo och lök och garnera med resterande örter.