Snabba och smarriga recept som är perfekta för frukost i tre dagar. Innehåller receptkort med 3 x 2 steg och portionerade ingredienser för 3 måltider för 2 personer. Trött på tråkiga mackor och fil och flingor till frukost? Testa vår goda frukostkombo och förgyll morgonstunden tre dagar i rad. Vad sägs om rostade bagels med prosciutto och ägg, tropisk smoothie bowl och overnight oats med kanelstekt äpple?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Sesambagel
(Innehåller: Korn, Gluten, Sesam, Vete)
100 g
Mornaysås
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Prosciutto
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
1 st
Mango
360 ml
Kokosmjölk
300 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
2 st
Passionsfrukt
100 g
Havregryn
(Innehåller: Vete, Havre Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Kamut)
50 g
Chiafrön
(Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter, Nötter)
25 g
Honung
40 g
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)
1 st
Äpple
4 g
Kanel
1 st
Ägg till stekning
2 dl
Vatten till havregryn
1 msk
Smör till äpple
1 tsk
Socker till kola
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Dela på bagels.
Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.
Under tiden, blanda mornaysås och grov senap i en liten skål.
Bre mornaysås på färdigrostade bagelhavlor. Toppa undre halvan med prosciutto och riven ost.
Rosta i ytterligare 4–5 min, tills osten har smält och prosciutton är krispig.
Under tiden, stek ägg (om du vill tillsätta det).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek ägg tills vitan är fast och du är nöjd med gulans konsistens, 4–6 min.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg upp bagels på tallrikar.
Toppa med ägg och den övre bagelhalvan.
TIPS: Hoppa över det här steget om du inte har några ägg.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i stora bitar.
Halvera passionsfrukt.
TIPS: Frys den skurna frukten kvällen innan för en tjockare smoothie.
Tillsätt mango, hälften av passionsfrukten (gröp ur fruktköttet), yoghurt [1 paket] och kokosmjölk [1 paket] till mixern.
Mixa i 1–2 min, till önskad konsistens.
Häll upp smoothie i skålar.
Toppa med resterande passionsfrukt och riven kokos.
Blanda chiafrön (25 g), vatten, honung, kokosmjölk [1 paket], havregryn och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
Halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar på morgonen.
Grovhacka valnötter.
Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme.
Rosta valnötter i 2–3 min, eller tills gyllene. Lägg över i en liten skål.
Hetta upp samma kastrull på medelvärme och tillsätt smör, kanel och socker.
Låt smöret smälta och tillsätt äpple. Stek i 3–4 min, tills äppelbitarna mjuknar något.
Sänk till låg värme och håll varmt tills servering.
Häll upp overnight oats i skålar och toppa med yoghurt [1 paket], äpple och rostade valnötter.