Blandfärsköttbullar i sataysås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Blandfärsköttbullar i sataysås

Blandfärsköttbullar i sataysås

med gurksallad och jasminris

Sataysås är en jordnötssås som är vanlig inom sydostasiatisk matlagning. I kvällens smarriga recept smaksätter vi den med vår egen kryddblandning Milda Mahal och tillsätter kokosmjölk för extra krämighet innan vi vänder ner ingefärskryddade köttbullar på blandfärs. Vi kokar också jasminris och serverar köttbullarna med en gurk- och morotssallad med jordnötter, limedressing och färsk mynta och koriander.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Jordnötter
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

250 g

Blandfärs

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Lime

150 g

Jasminris

1 portionspåse

Mynta & koriander

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Gurka

90 ml

Kokosmjölk

4 g

Milda Mahal

½ st

Morot, Julienne

50 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1

Ägg till köttbullar

¼ tsk

Salt till köttbullar

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till sås

¼ tsk

Salt till sås

½ dl

Vatten till sås

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4372 kJ
Energi (kcal)1045 kcal
Fett62.2 g
varav mättat26.1 g
Kolhydrater85.4 g
varav socker8.9 g
Protein36 g
Salt5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Rulla köttbullar
2

Blanda blandfärs, ägg, Ginger Ninja, ströbröd och salt i en stor skål.

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en tallrik.

Stek köttbullar
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek köttbullar, vänd dem regelbundet, i 12–14 min, eller tills brynta och genomstekta. Sänk till medelvärme när de är brynta.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
4

Under tiden, grovhacka gurka.

Halvera lime.

Finhacka mynta- och korianderblad.

Blanda gurka, morot, limesaft, örter, jordnötter, salt och olivolja i en stor skål. Ställ åt sidan.

Lägg över färdiga köttbullar på en tallrik och ställ åt sidan.

Laga sås
5

Hetta upp smör i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelvärme. Fräs Milda Mahal i 30 sek, eller tills väldoftande.

Rör i sataysås, kokosmjölk, salt och vatten. Sjud i 1–2 min, eller tills tjocknat.

Vänd ner köttbullar i såsen.

Servera
6

Lägg upp ris, köttbullar och sallad i djupa skålar.

Toppa köttbullar med sataysås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image