I kväll ska vi ha ris, kyckling och grönsaker lagade med massor av fantasi! Den BBQ-marinerade kycklingen bryner vi, och sen får den rostas färdig i ugnen. Samtidigt steker vi morot, zucchini, pak choi och vitlök med vår ljuvliga kryddblandning Ginger Ninja. Allt detta toppar vi med en underbar sweet chilisås!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
½ st
Zucchini
1 st
Lime
150 g
Jasminris
1 st
Pak choi
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
1 st
Morot
40 g
Sweet chilisås
1 st
Salladslök
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skär morot (oskalad) i 1/2 cm tunna stavar.
Grovhacka pak choi.
Skär zucchini i tunna halvmånar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär lime i klyftor.
Hetta upp olivolja i en samma stekpanna på medelhög värme.
Fräs morot, zucchini och Ginger Ninja i 3–4 min, tills de börjar mjukna.
Tillsätt pak choi och vitlök, och fräs i 1 min. Krydda med salt och en nypa peppar.
Lägg över grönsaker i en skål.
Blanda sweet chilisås, sojasås och en generös skvätt limesaft i en liten skål.
Hetta upp stekpannan på medellåg värme (torka inte ur).
Tillsätt chilisås och sjud i 30 sek, eller tills den är uppvärmd.
Skär kyckling i skivor.
Lägg upp kyckling, ris och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar.
Ringla över sweet chilisås.
Garnera med salladslök och servera med limeklyftor.