BBQ-marinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marinerad kyckling

BBQ-marinerad kyckling

med sweet chilisås och vitlöksstekta grönsaker

I kväll ska vi ha ris, kyckling och grönsaker lagade med massor av fantasi! Den BBQ-marinerade kycklingen bryner vi, och sen får den rostas färdig i ugnen. Samtidigt steker vi morot, zucchini, pak choi och vitlök med vår ljuvliga kryddblandning Ginger Ninja. Allt detta toppar vi med en underbar sweet chilisås!

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

½ st

Zucchini

1 st

Lime

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

1 st

Morot

40 g

Sweet chilisås

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2730 kJ
Energi (kcal)653 kcal
Fett14.6 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater87.5 g
varav socker20 g
Protein41.1 g
Salt8.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt. 

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skär morot (oskalad) i 1/2 cm tunna stavar.

Grovhacka pak choi.

Skär zucchini i tunna halvmånar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skär lime i klyftor.

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja i en samma stekpanna på medelhög värme.

Fräs morot, zucchini och Ginger Ninja i 3–4 min, tills de börjar mjukna.

Tillsätt pak choi och vitlök, och fräs i 1 min. Krydda med salt och en nypa peppar.

Lägg över grönsaker i en skål.

Blanda sweet chilisås, sojasås och en generös skvätt limesaft i en liten skål.

Värm upp chilisås
5

Hetta upp stekpannan på medellåg värme (torka inte ur).

Tillsätt chilisås och sjud i 30 sek, eller tills den är uppvärmd.

Servera
6

Skär kyckling i skivor.

Lägg upp kyckling, ris och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar.

Ringla över sweet chilisås.

Garnera med salladslök och servera med limeklyftor.