topBanner
BBQ-kyckling

BBQ-kyckling

med majsris och ranchdressing

Kvällens middag för tankarna till en diner i den amerikanska södern, de underbart saftiga kycklingfileerna riktigt smälter i munnen och förhöjs av den heta och smakrika BBQ-glacen. Servera kycklingen med nykokt fluffigt majsris med salladslök och en krämig hemlagad ranchdressing. Smaklig måltid!

Taggar:Snabb
Allergener:senapsulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Kycklingbröstfilé

60 g

BBQ-sås

(Innehållersenap, sulfiter)

150 g

Majs

150 g

Jasminris

10 g

Gräslök

12 g

Senap

(Innehållersenap)

1 st

Tomat

1 st

Salladslök

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2557 kJ
Energi (kcal)611 kcal
Fett11 g
varav mättat4 g
Kolhydrater81 g
varav socker15 g
Protein44 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör och en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten (se ingredienslistan) och en nypa salt, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Häll av majs. Skiva salladslök tunt. Finhacka gräslök. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], senap, hälften av gräslöken, en nypa salt och peppar i en skål. Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en stekpanna eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm.

3

Hetta upp en torr stor stekpanna på hög värme. Rosta majs i 3-4 min. För över till en skål och sätt åt sidan.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min på varje sida, tills gyllene och genomstekt. Krydda med salt och peppar* på båda sidor. Tillsätt BBQ-sås till stekpannan när kycklingen är genomstekt, täck den med sås och ta sen av från värme. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Rör i majs och salladslök med vitlöksriset. Krydda med salt och peppar efter smak.

6

Lägg upp majsris på tallrikar. Toppa med BBQ-kyckling och skeda över resterande sås från stekpannan. Strö över tomat och resterande gräslök och servera ranchdressing vid sidan av.