HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Basilikakyckling

Basilikakyckling

med morotsmos och äppelsallad

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Det finns bara en kung i rotfruktsimperiet och det är vår rödvioletta regent King Edward. Tillsammans med morötter utgör de moset som på ett charmerande sätt kompletterar den basilikakryddade kycklingen. Äppelsalladen binder samman smakerna och gör cirkeln komplett.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölksojagluten
Tillagningstid45 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

500 g

King Edward potatis

2 st

Morot

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

½ paket

Honung

150 g

Crème fraîche

(Innehållermjölk)

25 ml

Sojasås

(Innehållersoja, gluten)

1 påse

Basilika

½ st

Zucchini

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

Smör

(Innehållermjölk)

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3506 kJ
Energi (kcal)838 kcal
Fett38 g
varav mättat20 g
Kolhydrater94 g
varav socker34 g
Kostfiber11 g
Protein37 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Koka rotfrukt
Koka rotfrukt
1

Skala och skär både potatis och morot i 2 cm stora bitar.

Lägg bitarna i en kastrull och täck dem med vatten*. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 20-25 min.

Bryn kyckling
Bryn kyckling
2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kyckling tills gyllenbrun i 4-5 min.

Sänk till låg värme och tillsätt honung [1/2 paket, 2 pers], crème fraîche och sojasås. Krydda med en nypa salt och peppar. Låt sjuda i 8-10 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Tips: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Tillsätt basilika
Tillsätt basilika
3

Grovhacka basilika.

Tillsätt basilika i stekpannan.

Laga äppelsallad
Laga äppelsallad
4

Riv zucchini [1/2 st, 2 pers] och äpple.

Blanda i en skål och krydda med en nypa salt och peppar.

Mosa rotfrukt
Mosa rotfrukt
5

Häll av vattnet från kastrullen i ett durkslag när potatisen och morötterna är färdigkokta.

Häll tillbaka bitarna i kastrullen tillsammans med en klick smör och mosa med en potatisstöt. Smaksätt med en nypa salt och peppar*.

Servera
Servera
6

Lägg upp rikligt med mos på tallriken, toppa med basilikakyckling, krämig sås och frisk zucchini- och äppelsallad.

Smaklig måltid!