Det finns bara en kung i rotfruktsimperiet och det är ju potatisen. Tillsammans med morötter utgör de moset som på ett charmerande sätt kompletterar den basilikakryddade kycklingen. Äppelsalladen binder samman smakerna och gör den kulinariska cirkeln komplett.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5
Honung
150
Crème fraiche
2
Morot
500
Potatis
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½
Zucchini
Strimlad kycklinglårfilé
1
Äpple
1
Basilika
Skala och skär både potatis och morot i 2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en kastrull och täck dem med kallt vatten*. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 20-25 min.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kyckling tills gyllenbrun, 4-5 min. Sänk till låg värme och tillsätt crème fraiche, sojasås och honung [1/2 paket, 2 pers]. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Låt sjuda i 8-10 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.
Grovhacka basilika och rör i den med kycklingen.
Riv zucchini [1/2 st, 2 pers] och äpple. Blanda dem i en skål och krydda med en nypa salt* och peppar*.
Häll av vattnet från kastrullen i ett durkslag när potatisen och morötterna är färdigkokta. Häll tillbaka bitarna i kastrullen tillsammans med en klick smör* och mosa med en potatisstöt. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Lägg upp rikligt med mos på tallriken, toppa med basilikakyckling, krämig sås och frisk zucchini- och äppelsallad.