HelloFresh
Basilikakyckling

Basilikakyckling

med morotsmos och äppelsallad

Det finns bara en kung i rotfruktsimperiet och det är ju potatisen. Tillsammans med morötter utgör de moset som på ett charmerande sätt kompletterar den basilikakryddade kycklingen. Äppelsalladen binder samman smakerna och gör den kulinariska cirkeln komplett.

Allergener:mjölkglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

2 st

Morot

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

½ paket

Honung

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 påse

Basilika

½ st

Zucchini

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3515 kJ
Energi (kcal)840 kcal
Fett38 g
varav mättat20 g
Kolhydrater84 g
varav socker34 g
Kostfiber11 g
Protein37 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skala och skär både potatis och morot i 2 cm stora bitar.

Lägg bitarna i en kastrull och täck dem med kallt vatten*. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 20-25 min.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kyckling tills gyllenbrun, 4-5 min.

Sänk till låg värme och tillsätt crème fraiche, sojasås och honung [1/2 paket, 2 pers]. Krydda med en nypa salt och peppar. Låt sjuda i 8-10 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.

3

Grovhacka basilika och rör i den med kycklingen.

4

Riv zucchini [1/2 st, 2 pers] och äpple. Blanda dem i en skål och krydda med en nypa salt och peppar.

5

Häll av vattnet från kastrullen i ett durkslag när potatisen och morötterna är färdigkokta.

Häll tillbaka bitarna i kastrullen tillsammans med en klick smör och mosa med en potatisstöt. Smaksätt med en nypa salt och peppar*.

TIPS: Använd en hederlig gammal potatisstöt för att undvika att potatismoset blir klibbigt. Med en elvisp frigörs mer stärkelse och moset kan lätt bli klister.

6

Lägg upp rikligt med mos på tallriken, toppa med basilikakyckling, krämig sås och frisk zucchini- och äppelsallad.

Smaklig måltid!