HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Köttfärsbowl
topBanner
Vietnamesisk köttfärsbowl

Vietnamesisk köttfärsbowl

med vildris, mynta och chili

Här får du ett recept som ger dig ett festligt fyrverkeri av smaker och färger, med inspiration från Asien. Vi steker nötfärs, morot, zucchini och schalottenlök och kryddar med ingefära, lime, sojasås och chili. Vi serverar den underbara köttfärsbowlen med ris och en krämig mayo-dressing, och så toppar vi med sesamfrön, mynta och lime.

Taggar:Proteinrik
Allergener:glutensojasesamsenapägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Nötfärs

150 g

Basmati vildris

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Ekologisk lime

1 st

Chili

1 st

Schalottenlök

1 st

Morot

1 portionspåse

Mynta

10 g

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

1 st

Gurka

1 st

Ingefära

25 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

1 st

Zucchini

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, soja, sesam)

Ingår inte i din leverans

2 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

efter behov

Smör (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)690 kcal
Energi (kJ)2888 kJ
Fett27.96 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater73.4 g
varav socker19.1 g
Protein35.9 g
Salt3.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och en stor klick smör* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [2 dl | 4 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset ska serveras.

2

Finriv ingefära (oskalad). Riv zucchini och morot (oskalad) grovt. Finhacka schalottenlök. Grovhacka myntablad. Halvera chili, kärna ur och skär i tunna skivor. Dela lime i klyftor. Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs ingefära och schalottenlök i 1-2 min. Tillsätt nötfärs, morot, zucchini, en nypa salt* och peppar*. Stek under omrörning i 4-5 min, eller tills brynt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Blanda majonnäs, asiatisk dressing, hälften av sesamfrön och en skvätt vatten i en liten skål.

5

Tillsätt en skvätt limejuice, sojasås och chili till stekpannan och stek i ytterligare 2 min. Ta av stekpannan från värme och blanda ner mynta (spara lite till garnering).TIPS: Om du inte tycker om stark mat kan du skippa eller ta mindre av chilin. 

6

Lägg upp ris och köttfärs i skålar. Toppa med hackad gurka och ringla över majodressing. Garnera med resterande mynta och sesamfrön. Servera med limeklyftor.