Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Stressiga morgnar är det skönt att ha förberett det mesta av frukosten kvällen innan. Med våra mättande overnight oats på chiafrön som toppas med smörstekt äpple, yoghurt och rostade valnötter får du en riktigt god start på dagen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Havregryn
(Innehåller: Havre, Vete Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)
25 g
Chiafrön
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)
180 ml
Kokosmjölk
25 g
Honung
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Äpple
40 g
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)
4 g
Kanel
2 dl
Vatten till havregryn
1 msk
Smör till äpple
1 tsk
Socker till kola
Blanda chiafrön (25 g), vatten, honung, kokosmjölk, havregryn och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.
Halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar på morgonen.
Grovhacka valnötter.
Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme.
Rosta valnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en liten skål.
Hetta upp samma kastrull på medelvärme och tillsätt smör, kanel och socker.
Låt smöret smälta och tillsätt äpple.
Stek i 3–4 min, tills äppelbitarna mjuknar något.
Sänk till låg värme och håll varmt tills servering.
Häll upp overnight oats i skålar.
Toppa med yoghurt, äpplen och rostade valnötter.