topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ankbröst

Ankbröst

med plommonsallad, potatis & körveldressing

PREMIUM

Så blev det helg, och vi har tid till att ägna lite extra tid åt att trolla fram en fantastisk god måltid. Ikväll vågar vi oss bort från klassiska helgrätter, och bjuder på krispigt ankbröst med krämig dillpotatis. Och bara vänta, vi har mer spännande att bjuda på, nämligen en fantastisk plommonsallad och en innovativ körveldressing.

Allergener:
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Körvel

6

Senap

(Innehåller Senap)

80

Plommon

20

Valnötter

400

Småpotatis

15

Balsamvinäger

½

Dill

60

Salladsmix

280

Ankbröst, sous vide

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

37.5

Rädisor

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

Socker* (steg 2)

Smör (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)451 kcal
Energi (kJ)1889 kJ
Fett2.6 g
varav mättat2.6 g
Kolhydrater40.13 g
varav socker4.9 g
Protein7.94 g
Salt0.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Grovhacka dill [1/2 påse, 2P]. Koka upp en kastrull med saltat vatten*. Koka potatis i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten* och blanda potatisen tillsammans med dill och en klick smör*. Krydda med salt* och peppar*, och sätt åt sidan under lock.

Förbered plommonsallad
2

Skölj salladsmix.Skär rädisor i tunna skivor. Halvera plommon, kärna ur och skär i tunna klyftor. Grovhacka valnötter. Blanda balsamvinäger, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa socker*, salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt salladsmix, rädisor, plommon och valnötter. Blanda salladen precis innan servering.

Stek ankbröst
3

Placera ankbröst med skinnsidan ner i en stor stekpanna. Stek på medelvärme i 7-9 min eller tills skinnet är gyllene och krispigt - detta hjälper fettet att frigöras. Vänd ankbröst och bryn köttet i 3 min.

Blanda dressing
4

Grovhacka körvel (spara lite till garnering). Blanda aioli, körvel, senap [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Dela ankbröst
5

Skär ankbröst i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp potatis, ankbröst och plommonsallad på tallrikar. Garnera ankbröst med resterande körvel och servera med dressing vid sidan av.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image