Skip to main content
Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater
Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater

Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater

med krispig äppel- och kålsallad

En krämig pastasås med soltorkade tomater värmer både kropp och själ. I vårt recept får den smak av lök och vår egen kryddblandning Medelhavets pärla. Vi serverar pasta och sås med gyllenstekt kyckling på toppen, och en krispig sallad med äpple vid sidan om. Blunda och njut!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Lök

50 g

Soltorkade tomater

4 g

Buljong

4 g

Medelhavets Pärla

180 g

Conchiglie

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

150 g

Kålmix

1 st

Äpple

½ st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

½ dl

Sparat pastavatten

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till sås

½ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4001 kJ
Energi (kcal)956 kcal
Fett42.6 g
varav mättat21.8 g
Kolhydrater94.3 g
varav socker23.7 g
Kostfiber8.3 g
Protein46.9 g
Salt4.6 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.2 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 12–13 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt.

Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

Lägg över på en tallrik, täck med folie och ställ åt sidan.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skär soltorkade tomater och lök i tunna skivor.

Laga sås
4

Hetta upp stekpannan (utan att torka ur den) på medelvärme och stek lök och soltorkade tomater i 2–3 min, eller tills mjukt. 

Tillsätt matlagningsgrädde, gräddfil, buljong, Medelhavets pärla, pastavatten, salt och en nypa peppar och sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt. 

Vänd ner pasta i såsen när den är klar.

TIPS: Tillsätt en skvätt pastavatten om såsen verkar för tjock.

Blanda sallad
5

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda kålmix, äpple, morot, olivolja och en nypa salt och peppar i en stor skål. 

Servera
6

Lägg upp pasta och sås i djupa tallrikar.

Toppa med kyckling. 

Servera med äppel- och kålsallad vid sidan av.