topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk nötfärs

Vietnamesisk nötfärs

med vitlökskokt ris och färska grönsaker

Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, krämig avokado, uppfriskande mynta och koriander.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

1 st

Ingefära

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

½ st

Röd chili

½ st

Lime

2 st

Morot

225 g

Nötfärs

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 st

Avokado

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

2 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3707 kJ
Energi (kcal)886 kcal
Fett49.8 g
varav mättat15.6 g
Kolhydrater79.1 g
varav socker16.6 g
Protein32.1 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelvärme.

Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered råvaror
2

Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Dela lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Riv oskalad ingefära.

Blanda marinad
3

Blanda chili, olivolja [1 msk | 2 msk], ingefära [2 tsk | 4 tsk], resterande vitlök, socker [2 tsk | 3 tsk], sojasås och limejuice [1 msk | 2 msk] till en marinad.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek köttfärs
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs i 4-5 min, eller tills brynt.

Tillsätt marinad och sjud i 2-3 min.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered frukt & grönt
5

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och  tärna i 1 cm stora bitar.

Skär gurka i tunna skivor.

Riv morot (oskalad) grovt.

Grovhacka mynta- och korianderblad.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med morot, gurka, avokado, mynta, koriander och köttfärs.