Vietnamesisk-inspirerad köttfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk-inspirerad köttfärs

Vietnamesisk-inspirerad köttfärs

med vitlöksris, mango, mynta och koriander

Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, solmogen mango, uppfriskande mynta och koriander.

Taggar:
Stark
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Nötfärs

100

Basmatiris

2

Vitlöksklyfta

1

Röd chili

1

Lime

1

Ingefära

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½

Mango

1

Gurka, piccolo

Gurka

2

Morot

1

Mynta & koriander

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

1

Olivolja

2

Socker

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)410 kcal
Energi (kJ)1713 kJ
Fett29.64 g
varav mättat12.7 g
Kolhydrater9.33 g
varav socker15.8 g
Protein26.45 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka vitlök. Hetta upp smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills vattnet har absorberats.

Förbered grönsaker
2

Finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Dela lime i klyftor. Skala och riv ingefära.

Blanda marinad
3

Blanda chili (stark!), olivolja*, ingefära, resterande vitlök, socker*, sojasås och en skvätt limejuice till en marinad. 

Stek köttfärs
4

Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärsen i 1-2 min. Tillsätt marinaden och låt sjuda i 8-10 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered frukt & grönt
5

Plocka myntabladen, kasta stjälken. Finhacka myntabladen och koriander. Skala och riv morot. Skiva gurka tunt. Tärna mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar.

Servera
6

Fördela riset mellan era skålar, placera morot, gurka, mango, mynta och koriander i var sitt hörn. Lägg upp den vietnamesiska köttfärsen i mitten. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar* över maten.