Vietnamese-style köttfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamese-style köttfärs

Vietnamese-style köttfärs

med vitlöksris, mango, mynta och koriander

Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, solmogen mango, uppfriskande mynta och koriander.

Taggar:
Stark
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Nötfärs

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Röd chili

1 st

Ekologisk lime

2 st

Vitlöksklyfta

100 g

Basmatiris

1 st

Ingefära

2 st

Morot

½ st

Mango

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

efter behov

Smör (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

2 tsk

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)433 kcal
Energi (kJ)1810 kJ
Fett22 g
varav mättat7.5 g
Kolhydrater28.7 g
varav socker33.2 g
Protein28.6 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Rivjärn
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp lite smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Dela lime i klyftor. Skala och riv ingefära.

Blanda marinad
3

Blanda chili, olivolja* [1 msk | 2 msk], ingefära, resterande vitlök, socker* [2 tsk | 3 tsk], sojasås och limejuice [1 msk | 2 msk] till en marinad. 

Stek köttfärs
4

Hetta upp en skvätt olivolja* en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärs i 1-2 min. Tillsätt marinad och sjud i 8-10 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered frukt & grönt
5

Plocka myntabladen, kasta stjälken. Finhacka myntabladen och koriander. Skala och riv morot. Skiva gurka tunt. Skala mango [1/2 st, 2 pers] och tärna den i 1 cm stora bitar.

Servera
6

Fördela riset mellan era skålar, placera morot, gurka, mango, mynta och koriander i var sitt hörn. Lägg upp köttfärsen i mitten. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.