
Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, solmogen mango, uppfriskande mynta och koriander.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Nötfärs
1 portionspåse
Mynta & koriander
1 st
Gurka
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
½ st
Röd chili
1 st
Ekologisk lime
2 st
Vitlöksklyfta
100 g
Basmatiris
1 st
Ingefära
2 st
Morot
½ st
Mango
1 msk
Olivolja (steg 3)
efter behov
Smör (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
2 tsk
Socker (steg 3)

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp lite smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Dela lime i klyftor. Skala och riv ingefära.

Blanda chili, olivolja* [1 msk | 2 msk], ingefära, resterande vitlök, socker* [2 tsk | 3 tsk], sojasås och limejuice [1 msk | 2 msk] till en marinad.

Hetta upp en skvätt olivolja* en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärs i 1-2 min. Tillsätt marinad och sjud i 8-10 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Plocka myntabladen, kasta stjälken. Finhacka myntabladen och koriander. Skala och riv morot. Skiva gurka tunt. Skala mango [1/2 st, 2 pers] och tärna den i 1 cm stora bitar.

Fördela riset mellan era skålar, placera morot, gurka, mango, mynta och koriander i var sitt hörn. Lägg upp köttfärsen i mitten. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.