
Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, solmogen mango, uppfriskande mynta och koriander.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
100
Basmatiris
2
Vitlöksklyfta
1
Chili
1
Ingefära
½
Mango
Gurka
1
Gurka, piccolo
2
Morot
250
Nötfärs
1
Mynta & koriander
1
Ekologisk lime
1.33
Smör
1
Olivolja
2
Socker
3
Vatten

Finhacka vitlök. Hetta upp smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredientlistan) och en nypa salt*, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Dela lime i klyftor. Skala och riv ingefära.

Blanda chili, olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], ingefära, resterande vitlök, socker*, sojasås och en skvätt limejuice till en marinad.

Hetta upp en skvätt olivolja* en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärs i 1-2 min. Tillsätt marinad och sjud i 8-10 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Plocka myntabladen, kasta stjälken. Finhacka myntabladen och koriander. Skala och riv morot. Skiva gurka tunt. Skala mango [1/2 st, 2 pers] och tärna den i 1 cm stora bitar.

Fördela riset mellan era skålar, placera morot, gurka, mango, mynta och koriander i var sitt hörn. Lägg upp köttfärsen i mitten. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.