
Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, solmogen mango, uppfriskande mynta och koriander.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Nötfärs
100
Basmatiris
2
Vitlöksklyfta
1
Röd chili
1
Lime
1
Ingefära
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
½
Mango
Gurka
1
Gurka, piccolo
2
Morot
1
Mynta & koriander
1.33
Smör
1
Olivolja
2
Socker
3
Vatten

Finhacka vitlök. Hetta upp smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills vattnet har absorberats.

Finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Dela lime i klyftor. Skala och riv ingefära.

Blanda chili, olivolja*, ingefära, resterande vitlök, socker*, sojasås och en skvätt limejuice till en marinad.

Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärsen i 1-2 min. Tillsätt marinaden och låt sjuda i 8-10 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Plocka myntabladen, kasta stjälken. Finhacka myntabladen och koriander. Skala och riv morot. Skiva gurka tunt. Tärna mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar.

Fördela riset mellan era skålar, placera morot, gurka, mango, mynta och koriander i var sitt hörn. Lägg upp köttfärsen i mitten. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.