topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm prosciuttosallad

Varm prosciuttosallad

med rostade grönsaker och färsk spenat

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll lagar vi nämligen en fantastisk rätt med krispig prosciutto och krämig pärlcouscous på grädde. Vi kokar pärlcouscous som vi blandar med spenat, pesto, zucchini och rödlök. Vi toppar salladen med rostade tomater, riven ost och krispig prosciutto.

Taggar:
Enkel
Under 650 kcal
Allergener:
Sulfiter
Vete
Gluten
Ägg
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

125 g

Körsbärstomater

1 st

Zucchini

1 st

Rödlök

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Kycklingbuljong

50 g

Prosciutto

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

30 g

Calabresepesto

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

½ paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 1)

4 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Smör (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)628 kcal
Energi (kJ)2628 kJ
Fett22.9 g
varav mättat12.9 g
Kolhydrater76.4 g
varav socker16.2 g
Protein25.1 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Halvera körsbärstomater. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Placera körsbärstomater på ena sidan av en plåt och blanda med balsamvinäger, socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt.

Placera zucchini och rödlök på andra sidan och blanda med lite olivolja, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta överst i ugnen i 15-20 min. 

Koka pärlcouscous
2

Smält smör [1 msk I 2 msk] i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs Jorden Runt i 30 sek.

Tillsätt vatten [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong och koka upp.

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. 

Rosta prosciutto
3

Fördela prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper.

Rosta tills krispig, 8-10 min.

TIPS: Var noga med att det ska vara avstånd mellan bitarna.

Tillsätt spenat
4

Under tiden, skölj spenat.

Rör i spenaten med färdig pärlcouscous tills spenaten har mjuknat.

Tillsätt rostade grönsaker
5

När grönsakerna är färdigrostade, rör i zucchini, rödlök, calabresepesto [1/2 paket, 2P] och matlagningsgrädde [½ paket, 2P] i kastrullen med pärlcouscous.

Krydda med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar.

Toppa med rostad tomat och riven ost. 

Bryt prosciutto i små bitar och strö dem ovanpå.