topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm kycklingsallad

Varm kycklingsallad

med senapskryddad quinoa och citrondressing

Vi hoppas att ni är hungriga, för ikväll ska vi laga en massa gott! Vi börjar med att rosta morot och rödbeta i ugnen. De får sällskap av kyckling, som vi först bryner, och som sen rostas till perfektion. Vi serverar kyckling och grönsaker med en fantastisk quinoasallad med senapsvinaigrette, spenat och pumpakärnor, och krämig citronyoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Rödbeta

1

Polkabeta, chioggia

1

Morot

100

Trefärgad quinoa

1

Bladpersilja

300

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

½

Ekologisk citron

25

Honung

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

5

Vatten (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

½

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)586 kcal
Energi (kJ)2450 kJ
Fett17.41 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater62.87 g
varav socker28.9 g
Protein41.9 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödbeta och polkabeta (oskalade) i 2 cm klyftor. Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera rödbeta, polkabeta och morot på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i toppen av ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka.

Koka quinoa
2

Koka upp en kastrull med vatten* [5 dl | 10 dl]. Tillsätt quinoa och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka upp. Sänk till medelvärme och koka tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min. Häll av vattnet i en sil och lägg tillbaka quinoan i kastrullen. Täck med lock och ställ åt sidan. Hetta upp en stor och torr stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 3-4 min, eller tills gyllene.

Tillaga kyckling
3

Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min på varje sida, eller tills brynt. Lägg över kycklingen till plåten när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid. Rosta i 10 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered citronyoghurt
4

Riv citronzest och skär sen citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Blanda yoghurt, citronzest [1 tsk | 2 tsk], en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Blanda senap, olivolja* [1/2 msk | 1 msk], persilja, en nypa salt* och peppar* i en ny liten skål.

Blanda quinoasallad
5

Skölj spenat. Blanda quinoa med senapsvinägrett och spenat. Tillsätt pumpafrön, och färdigrostade rotfrukter. Krydda med salt* och peppar*. Skär kyckling i 2 cm skivor.

Servera
6

Servera quinoasallad i skålar. Toppa med kyckling och ringla över citronyoghurt. Garnera med persiljeblad. Servera resterande citronklyftor vid sidan av.