Ugnsrostad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsrostad fläskytterfilé

Ugnsrostad fläskytterfilé

med rotsellerimos och krispig äppelslaw

Vi hoppas att ni har sparat denna rätt till helgen, för här bjuder vi nämligen på en imponerande festmåltid! Fläskytterfilé kryddas med vår spännande kryddblandning som vi kallar Jorden runt, och rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt mosar vi potatis och rotselleri. Underbara tillbehör är en äppelslaw och krämig dillyoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskytterfilé

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Äpple

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1

Dill

500

Bakpotatis

1

Rotselleri

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

3

Mjölk (steg 1)

½

Salt (steg 1)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)533 kcal
Energi (kJ)2228 kJ
Fett15.41 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater59.53 g
varav socker15.1 g
Protein39.81 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Gör rotsellerimos
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Skala rotselleri och potatis och tärna i 2 cm stora bitar. Lägg i bitarna i kastrullen med kokande vatten. Koka i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och mosa potatis och rotselleri med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar med en potatisstöt eller en gaffel. Tillsätt eventuellt en klick smör. Täck med lock och sätt åt sidan tills servering.

Rosta fläskytterfilé
2

Placera fläskytterfilé på en tallrik. Ringla över lite olivolja och krydda med Jorden runt, en nypa salt och peppar. 

Lägg över kött på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 14-18 min.

Förbered äppelslaw
3

Medan köttet rostas, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. 

Finhacka dill. 

Blanda salladsmix, äpple, hälften av yoghurten, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en stor skål.

Blanda dillyoghurt
4

Blanda resterande yoghurt, hälften av dillen, en nypa salt och peppar i en liten skål. 

TIPS: Servera dillen vid sidan av om barnen är kräsna!

Låt kött vila
5

Ta ut färdigrostat kött från ugnen och lägg över till en ren tallrik och täck med folie. Låt vila tills servering.

Servera
6

Skär kött i 2 cm tjocka skivor. 

Lägg upp fläskytterfilé, rotsellerimos och äppelslaw på tallrikar. 

Servera med en klick dillyoghurt och nymalen peppar. 

Garnera med resterande dill.