Skip to main content
Ugnsbakad havsabborre och krämig basilikasås

Ugnsbakad havsabborre och krämig basilikasås

med stekt broccolini och osttoppad potatis

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll lagar vi nämligen en fantastisk fiskrätt med ugnsbakad havsabborre i huvudrollen. Fantastiska tillbehör är osttoppad rostad potatis, stekt broccolini med pinjekärnor, och en ljuvligt krämig basilikasås med grädde och citron.

Taggar:
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Fisk
Ägg
Mjölk
Selleri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Havsabborre

(Innehåller: Fisk)

2 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Basilika

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Finriven ost

(Innehåller: Ägg, Mjölk)

150 g

Broccolini

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

½ st

Citrusfrukt

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)3529 kJ
Energi (kcal)843 kcal
Fett48.4 g
varav mättat20.4 g
Kolhydrater55.1 g
varav socker8.8 g
Kostfiber7.3 g
Protein48.4 g
Salt1.6 g
Trans Fat0.3 g
Potassium1193.4 mg
Calcium2.8 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Ugnsform

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och krydda med en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene.

Förbered fisk
2

Under tiden, finhacka basilikablad. Finhacka eller pressa vitlök. Skär citron [½ st, 2P] i klyftor. Torka av fisk med hushållspapper och krydda med hälften av Mamas favorit [½ st, 2P] och en nypa salt. Placera fisk i en ugnsform.

Ugnsbaka fisk
3

Ta ut plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, och strö över ost. Ställ in formen med fisk, och plåten med potatis, och baka i 8-10 min, tills fisk är genomstekt och ost är gyllene. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Stek broccolini
4

Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek broccolini i 5-6 min, tills mjuk. Krydda med salt och peppar. Tillsätt smör [1 msk I 2 msk] och pinjenötter och stek i 1-2 min, tills pinjenötter är lätt rostade. Ställ åt sidan på en tallrik. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Laga basilikasås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme ( utan att skölja av den). Stek vitlök i 30 sek, tills väldoftande. Rör i matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, basilika och vatten [2 msk | 4 msk] och sjud i 1 min, tills genomvarmt. Krydda med salt, peppar och citronsaft.

Servera
6

Lägg upp osttoppad potatis, broccolini och ugnsbakad havsabborre på tallrikar. Skeda över krämig basilikasås på fisken. Servera med resterande citronklyftor. 

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova