
Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll lagar vi nämligen en fantastisk fiskrätt med ugnsbakad havsabborre i huvudrollen. Fantastiska tillbehör är osttoppad rostad potatis, stekt broccolini med pinjekärnor, och en ljuvligt krämig basilikasås med grädde och citron.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Havsabborre
(Innehåller: Fisk)
2 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Basilika
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Ägg, Mjölk)
150 g
Broccolini
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
½ st
Citrusfrukt
½ msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Smör (steg 4)
2 msk
Vatten (steg 5)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och krydda med en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene.

Under tiden, finhacka basilikablad. Finhacka eller pressa vitlök. Skär citron [½ st, 2P] i klyftor. Torka av fisk med hushållspapper och krydda med hälften av Mamas favorit [½ st, 2P] och en nypa salt. Placera fisk i en ugnsform.

Ta ut plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, och strö över ost. Ställ in formen med fisk, och plåten med potatis, och baka i 8-10 min, tills fisk är genomstekt och ost är gyllene. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek broccolini i 5-6 min, tills mjuk. Krydda med salt och peppar. Tillsätt smör [1 msk I 2 msk] och pinjenötter och stek i 1-2 min, tills pinjenötter är lätt rostade. Ställ åt sidan på en tallrik. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme ( utan att skölja av den). Stek vitlök i 30 sek, tills väldoftande. Rör i matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, basilika och vatten [2 msk | 4 msk] och sjud i 1 min, tills genomvarmt. Krydda med salt, peppar och citronsaft.

Lägg upp osttoppad potatis, broccolini och ugnsbakad havsabborre på tallrikar. Skeda över krämig basilikasås på fisken. Servera med resterande citronklyftor.