Skip to main content
Turkiska ”gözleme” på blandfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turkiska ”gözleme” på blandfärs

Turkiska ”gözleme” på blandfärs

med salladsost och yoghurtsallad

I kväll tar vi inspiration från Turkiet och gör gözleme med blandfärs och salladsost. Vi gör våra på tortillabröd som vi fyller med blandfärs kryddad med harissakrydda och smulad salladsost. Vi serverar denna rätt med en sallad på mynta, gurka och yoghurt samt en sallad på tomat och rödlök.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tortillabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

8 g

Harissakrydda

250 g

Blandfärs

½ st

Rödlök

50 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Citron

1 st

Tomat

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Lök

1 st

Mynta

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3132 kJ
Energi (kcal)749 kcal
Fett44.1 g
varav mättat19.3 g
Kolhydrater49.2 g
varav socker8.7 g
Protein35.2 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Stek färs
1

Finhacka lök.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek färs, lök, harissakrydda, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills gyllene.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa

Tillsätt spenat
2

Under tiden, skölj spenat.

Smula salladsost.

Ta av stekpannan från värme och tillsätt spenat till färsen. Rör om tills spenaten har mjuknat.

Blanda tomatsallad
3

Halvera citron.

Skär rödlök i tunna skivor.

Grovhacka tomat.

Blanda citronsaft, rödlök, tomat, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek wraps
4

Fördela färs till mitten av tortillas och lämna en kant på 3 cm. Toppa med salladsost och en nypa salt och peppar.

Forma tortillas till en fyrkant genom att vika över varje kant.

Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja på medelhög värme.

Tillsätt wraps och platta till dem med en stekspade. Stek i 1–2 min, eller tills gyllene. Vänd försiktigt och upprepa. Skär färdig wrap på mitten.

Blanda yoghurtsallad
5

Under tiden, finhacka mynta.

Skär gurka i tunna skivor.

Blanda mynta, gurka, yoghurt, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp wraps, yoghurtsallad och tomatsallad på tallrikar.