Lahmacun kan beskrivas ungefär som en turkisk köttfärspizza och går snabbt och enkelt att laga! Vi gör vår goda variant på pitabröd, smaksätter färsen med harissakrydda och serverar vår lahmacun med persilje- och vitlöksyoghurt och tabbouleh med granatäpple.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)
4 g
Jorden Runt
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 st
Gurka
½ st
Granatäpple
1 st
Lök
225 g
Nötfärs
4 g
Harissakrydda
35 g
Tomatpuré
2 st
Pitabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Bladpersilja
60 g
Salladsmix
2.5 dl
Vatten till couscous
¼ tsk
Salt till couscous
1 msk
Olja till couscous
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp vatten och salt i en medelstor kastrull.
Rör i couscous, Jorden Runt och olivolja.
Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Fluffa upp couscous med en gaffel.
Under tiden, tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
Rör ner gurka, couscous, salt och en nypa peppar i skålen med granatäpple. Ställ åt sidan.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Riv lök grovt.
Blanda nötfärs, lök, harissakrydda, tomatpuré, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Halvera pitabröd till två platta cirklar.
Fördela färsblandning på pitahalvor och bre ut den med baksidan av en sked.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Placera lahmacun i stekpannan med färssidan neråt. Pressa försiktigt ner den med en stekspade i 30 sek.
Stek i 3–4 min, eller tills brynt. Vänd och stek pitasidan i 1–2 min, eller tills något krispig.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka persilja.
Skölj salladsmix och blanda den med olivolja och en nypa peppar i en skål.
Blanda yoghurt, vitlök, hälften av persiljan, vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg upp tabbouleh och lahmacun på tallrikar.
Ringla över sås och garnera med resterande persilja.
Servera med sallad vid sidan av.