Turkisk lahmacun på harissakryddad nötfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turkisk lahmacun på harissakryddad nötfärs

Turkisk lahmacun på harissakryddad nötfärs

med granatäppletabbouleh och örtdressing

Lahmacun kan beskrivas ungefär som en turkisk köttfärspizza och går snabbt och enkelt att laga! Vi gör vår goda variant på pitabröd, smaksätter färsen med harissakrydda och serverar vår lahmacun med persilje- och vitlöksyoghurt och tabbouleh med granatäpple.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Couscous

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)

4 g

Jorden Runt

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Gurka

½ st

Granatäpple

1 st

Lök

225 g

Nötfärs

4 g

Harissakrydda

35 g

Tomatpuré

2 st

Pitabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Bladpersilja

60 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till couscous

¼ tsk

Salt till couscous

1 msk

Olja till couscous

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3551 kJ
Energi (kcal)849 kcal
Fett37.8 g
varav mättat14.7 g
Kolhydrater92.8 g
varav socker17.7 g
Protein39.2 g
Salt4.7 g

Instruktioner

Laga couscous
1

Koka upp vatten och salt i en medelstor kastrull. 

Rör i couscous, Jorden Runt och olivolja.

Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Fluffa upp couscous med en gaffel.

Gör tabbouleh
2

Under tiden, tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

Rör ner gurka, couscous, salt och en nypa peppar i skålen med granatäpple. Ställ åt sidan.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Förbered lahmacun
3

Riv lök grovt.

Blanda nötfärs, lök, harissakrydda, tomatpuré, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Halvera pitabröd till två platta cirklar.

Fördela färsblandning på pitahalvor och bre ut den med baksidan av en sked.

Stek lahmacun
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Placera lahmacun i stekpannan med färssidan neråt. Pressa försiktigt ner den med en stekspade i 30 sek.

Stek i 3–4 min, eller tills brynt. Vänd och stek pitasidan i 1–2 min, eller tills något krispig.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda sås
5

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persilja.

Skölj salladsmix och blanda den med olivolja och en nypa peppar i en skål.

Blanda yoghurt, vitlök, hälften av persiljan, vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp tabbouleh och lahmacun på tallrikar.

Ringla över sås och garnera med resterande persilja.

Servera med sallad vid sidan av.