Pizzafickor på tortillabröd är en smart lösning när du vill ha ett snabbt och gott alternativ till vanlig pizza och dessutom laga en middag som hela familjen kommer att uppskatta. Vi fyller kvällens version med tomatsås, bacon, riven ost och färsk basilika och serverar våra pizzafickor med en sallad på rucola och äpple och en klick majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
500 g
Potatis
1 portionspåse
Basilika
100 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
40 g
Rucola
1 burk
Tomatpuré
140 g
Bacon, tärnad
1 st
Äpple
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Socker till sås
2 msk
Vatten till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min. eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.
Under tiden, skölj rucola.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda rucola och äpple i en stor skål. Rör ner salt och olivolja precis innan servering.
Finhacka basilika.
Blanda tomatpuré, Vitlöksflörter, socker, en nypa salt och vatten i en liten skål.
Bre tomatsås på tortillas i ett jämnt lager och lämna en kant på 1 cm längst ut.
Fördela bacon och basilika på ena halvan av varje tortilla och toppa med ost. Vik över den andra halvan.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pizzafickor i omgångar i 3–4 min på en sida, tills brynt. Vänd försiktigt och stek i 3–4 på den andra sidan, tills brynt och osten har smält.
Halvera stekta pizzafickor.
Lägg upp pommes, sallad och pizzafickor på tallrikar.
Servera med en klick majonnäs.