Pizzafickor på tortillabröd är en smart lösning när du vill ha ett snabbt och gott alternativ till vanlig pizza och dessutom laga en middag som hela familjen kommer att uppskatta. Vi fyller kvällens version med tomatsås, bacon, riven ost och färsk basilika och serverar våra pizzafickor med en sallad på rucola och äpple och en klick majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
140 g
Bacon, tärnad
1 burk
Tomatpuré
100 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
500 g
Potatis
4 g
Vitlöksflörter
1 portionspåse
Basilika
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
40 g
Rucola
1 st
Äpple
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Socker (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min. eller tills gyllene och mjuka.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.
Under tiden, skölj rucola.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda rucola och äpple i en stor skål. Rör ner salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] precis innan servering.
Finhacka basilika.
Blanda tomatpuré, Vitlöksflörter, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa salt och vatten [2 msk | 4 msk] i en liten skål.
Bre tomatsås på tortillas i ett jämnt lager och lämna en kant på 1 cm längst ut.
Fördela bacon och basilika på ena halvan av varje tortilla och toppa med ost. Vik över den andra halvan.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pizzafickor i omgångar i 3–4 min på en sida, tills brynt. Vänd försiktigt och stek i 3–4 på den andra sidan, tills brynt och osten har smält.
Halvera stekta pizzafickor.
Lägg upp pommes, sallad och pizzafickor på tallrikar.
Servera med en klick majonnäs.