
Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Låt oss presentera den ultimata sommarsalladen! Denna goda kombo av tomat, avokado, rödlök, mozzarella och färsk basilika toppas med en smakrik balsamicoglaze och passar perfekt som grönt tillbehör till lunchen eller middagen.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4 st
Tomat
1 st
Rödlök
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Basilika
125 g
Mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
2 st
Avokado
1 tsk
Socker till glaze
1 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing

Grovhacka tomat.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.
Skär rödlök i tunna skivor.
Grovhacka basilika.

Häll av mozzarella och riv den i mindre bitar.

Vispa ihop balsamvinäger och socker i en liten kastrull på medelvärme.
Sjud i 1–2 min, eller tills tjocknat.
Blanda olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Blanda tomat, avokado, rödlök, basilika, mozzarella och dressing i en stor skål.
Ringla över balsamicoglaze.