Tomatsallad med mozzarella och färsk basilika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Tomatsallad med mozzarella och färsk basilika

Sharingrätt | med balsamicoglaze och avokado

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Låt oss presentera den ultimata sommarsalladen! Denna goda kombo av tomat, avokado, rödlök, mozzarella och färsk basilika toppas med en smakrik balsamicoglaze och passar perfekt som grönt tillbehör till lunchen eller middagen.

Allergener:
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstidtio minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 st

Tomat

1 st

Rödlök

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Basilika

125 g

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

2 st

Avokado

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker till glaze

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2177 kJ
Energi (kcal)520 kcal
Fett36.7 g
varav mättat13 g
Kolhydrater16.2 g
varav socker12.1 g
Protein15.6 g
Salt2.3 g

Instruktioner

1

Grovhacka tomat.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.

Skär rödlök i tunna skivor.

Grovhacka basilika.

2

Häll av mozzarella och riv den i mindre bitar.

3

Vispa ihop balsamvinäger och socker i en liten kastrull på medelvärme.

Sjud i 1–2 min, eller tills tjocknat.

Blanda olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

4

Blanda tomat, avokado, rödlök, basilika, mozzarella och dressing i en stor skål.

Ringla över balsamicoglaze.