
Bao-bröd är superfluffiga, ångade bröd som är vanliga i många asiatiska länder. Här serverar vi dem fyllda med pulled pork, salladslök och srirachamajonnäs och med en underbar rödkålssallad med citrusfrukt och färska örter som grönt tillbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Pulled pork
4 g
Ga-Laksa
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Gurka
1 st
Morot
1 st
Mynta & koriander
1 st
Salladslök
1 st
Citrusfrukt
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
8 st
Bao-bröd
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till slaw
¼ tsk
Salt till slaw

Koka upp vatten i en medelstor kastrull om du inte har en mikrovågsugn.
Blanda kött, sky från förpackningen, Ga-Laksa och salt i en kastrull med lock.
Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.
Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Grovhacka mynta- och korianderblad.
Halvera citrusfrukt.

Blanda rödkål, gurka, morot, örter, en generös skvätt citrusfruktsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Skär salladslök i tunna skivor på diagonalen.
Grovhacka jordnötter.

Klipp ett hål i vardera sida av paketet med bao-bröd och värm på full effekt i mikron i 40 sek, eller placera bröden i en sil och ånga under lock över det kokande vattnet i 3–5 min.
TIPS: För bästa resultat, ånga bröden precis innan servering, så de håller sig varma och mjuka.

Fyll bao-bröd med pulled pork, srirachamajonnäs och salladslök.
Servera med kålsallad toppad med jordnötter.