Tex Mex-inspirerad nötfärspasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex Mex-inspirerad nötfärspasta

Tex Mex-inspirerad nötfärspasta

med kryddig gräddsås och färsk salladslök

Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på Tex Mex-inspirerad nötfärspasta med paprika, salladslök, tomater och mornaysås. Kvällens pasta är rörformad Rigatoni, som är känd för att vara en riktig såstjuv. Vi blandar pasta med nötfärs, sås och grönsaker i stekpannan, och så är maten färdig.

Taggar:
10 min prep
Supersnabb
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstidtio minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

225 g

Nötfärs

5 g

Tex-Mex

1 st

Paprika

1 st

Salladslök

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3074 kJ
Energi (kcal)735 kcal
Fett30.8 g
varav mättat14.2 g
Kolhydrater81 g
varav socker14.1 g
Protein38 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”. Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Ringla eventuellt lite olivolja över pastan, så att den inte klibbar ihop.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.  

Stek nötfärs
2

Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök diagonalt i tunna skivor.

Hett upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek färs, paprika, Tex-Mex och Ay Cajun-ba i 4–5 min, eller tills brynta.

VIKTIGT: Färsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.

Laga sås
3

Rör ner krossade tomater [1/2 paket, 2P], mornaysås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa chili flakes eller två med färsen.

Sänk till medelvärme och sjud tills pastan har kokat färdigt.

Rör sedan i pasta och sparat pastavatten med såsen.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar.

Garnera med salladslök och chili flakes (efter smak).