Kvällens urgoda middag blir en sandwich med extra allt! Vi fyller rostad ciabatta med krämig sås på vispad salladsost, nötfärskoftas med pistagenötter och syltad rödlök och serverar våra lyxmackor med za'atarkryddade pommes.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
4 g
Za'atar
(Innehåller Sesam)
225 g
Nötfärs
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
30 g
Pistagenötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Bladpersilja
4 g
Harissakrydda
2 st
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Citron
1 st
Sallad
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
250 g
Ciabatta
(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
½ tsk
Salt till potatis
1 st
Ägg till koftas
½ tsk
Salt till koftas
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, za'atar, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka pistagenötter och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda nötfärs, ströbröd, ägg, harissakrydda, vitlök, persilja, hälften av pistagenötterna, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Forma färs till koftas på 6–8 cm med fuktiga händer (3 per person). Ställ åt sidan på en tallrik.
Halvera citron.
Halvera och skär rödlök i tunna skivor.
Blanda en generös skvätt citronsaft, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd rödlök i lagen och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.
Skär tomat i tunna skivor.
Ansa och halvera sallad och separera salladsblad.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek koftas i 2–3 min, eller tills brynta. Vänd dem då och då.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten
Under tiden, placera ciabatta direkt på ugnsgallret och rosta i 7–8 min.
Skär en öppning i ciabatta på längden.
Placera salladsost, yoghurt och en nypa peppar i en behållare med höga kanter. Mixa tills slätt med en stavmixer (eller en stationär mixer).
TIPS: Lägg ingredienserna i en skål och mosa ihop dem med en gaffel om du inte har en mixer.
Bre de undre brödhalvorna med salladsostsås och fyll med koftas, några salladsblad, tomat och syltad rödlök. Halvera ciabatta.
Lägg upp fyllda bröd, pommes och resterande sallad på tallrikar.
Servera med resterande salladsostsås och toppa med resterande pistagenötter.