Stekta räkor och krämig pärlcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekta räkor och krämig pärlcouscous

Stekta räkor och krämig pärlcouscous

med färsk basilika och solroskärnor

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Blev ni frestade av det spännande namnet på denna rätt? Det förstår vi, och vi vågar lova att ni inte blir besvikna över resultatet! Stekta räkor och krämig pärlcouscous med färsk basilika och solroskärnor. Räkorna steks med vitlök, och pärlcouscous blandar vi med citron, spenat och crème fraiche. Sen toppar vi rätten med solroskärnor och färsk basilika.

Taggar:
Lågkalori
Barnvänlig
Allergener:
Kräftdjur
Vete
Gluten
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

1 paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

½ st

Citron

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

10 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

2 st

Tomat

1 portionspåse

Basilika

4 g

Vitlöksflörter

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 3)

1 tsk

Socker (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2457 kJ
Energi (kcal)587 kcal
Fett20.6 g
varav mättat8.8 g
Kolhydrater71.6 g
varav socker12.8 g
Protein23.8 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och salt [¼ tsk | ½ tsk].

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12-15 min, eller tills "al dente".

Häll av kvarvarande vatten, ställ kastrullen åt sidan under lock.  

Förbered frukt & grönt
2

Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Finhacka lök.

Finhacka hälften av basilikan, och plocka av resterande blad.

Finhacka tomat.

Skölj spenat.

Stek räkor
3

Krydda räkor med salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor i 1-2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt lök, tomat och en nypa salt. Stek i 3-4 min, eller tills mjuka. Tillsätt Vitlöksflörter och socker [1 tsk | 2 tsk], och sjud i 30 sek.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Tillsätt buljong
4

Rör i vatten [1/2 dl | 1 dl] och grönsaksbuljong i stekpannan, och sjud i 3-4 min eller tills uppvärmt.

Tillsätt pärlcouscous
5

Tillsätt färdig pärlcouscous, hackad basilika, spenat och crème fraiche till stekpannan.

Smaksätt med citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Blanda tills uppvärmt och spenat har mjuknat.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar.

Toppa med räkor och solroskärnor [1/2 paket, 2P].

Garnera med basilikablad.